Makeblock mTiny

Inspirace pro vzdělávání

I když my máme stále napilno, Vy a nebo někdo z vašich blízkých má možná teď volna nazbyt. Řekli jsme si proto, že dáme dohromady pár tipů, jak ten čas efektivně využít. Začneme něčím pro vzdělávání, ale připravujeme i něco pro kutily a něco pro zábavu 😉.

Makeblock

Makeblock chce pomáhat lidem těšit se z tvorby a zároveň se bavit. Tuto vizi mění ve skutečnost tím, že poskytuje kvalitní a promyšlené produkty založené na inovativním přístupu ke vzdělávání STEAM.

STEAM zahrnuje na rozdíl od tradičního monodisciplinárního přístupu několik oborů – vědu, technologie, strojírenství, umění a matematiku. Povzbuzuje děti, aby zkoumaly a řešily problémy skutečného světa ve formě projektů, a tím si zlepšovaly logické myšlení, tvořivost, týmovou práci a další schopnosti.

mTiny

mTiny je robot pro nejmenší děti od 4 let vyrůstající v digitálním věku. mTiny je propojen s kódovacím perem, které supluje ovládání robota a děti si zároveň díky němu procvičují logické myšlení a své schopnosti řešit problémy. Díky kódovacím kartám a různým kódovacím blokům přináší mTiny počítačové programování do reálného života dětí: děti si teď začnou mnohem více uvědomovat okolní svět a začnou ho zkoumat. Své vnímání začnou prohlubovat prostřednictvím vysoce interaktivních, stimulujících a zábavných her. mTiny je neustále aktualizován a kromě všeho již zmíněného výše také podporuje zájem dětí o výuku matematiky, angličtiny, hudby a dalších předmětů a inspiruje je.

Díky čemu je učení s mTiny tak zábavné? Tématické mapy, kódovací karty, kniha plná příběhů (v angličtině) a interaktivní kódovací pero, které reaguje poklepáním na kód! Děti tak mohou rozvíjet své výpočetní myšlení plněním úkolů z pohádkové knihy nebo si jentak hrát a objevovat spoustu různých řešení. mTiny umožňuje dětem prozkoumávat neznámé a zároveň posiluje jejich důvěru v nezávislé myšlení prostřednictvím herního zážitku.

Codey Rocky & Neuron

Codey Rocky je robot pro děti od 6 let složený ze dvou částí. Codey je řídící jednotka s tlačítky a displejem. Rocky je pásový podvozek se zabudovanými senzory. Zapojení je triviální, a studenti tak mohou rovnou začít měnit své nápady v realitu.

Codey Rocky cítí vibrace, slyší, a vidí světlo i barvy, čímž vtahuje děti do děje.

V balení najdete i sadu Neuron, která obsahuje dotykový senzor, LED pásek, řídicí desku pro LED pásek a ultrazvukový senzor.

Codey Rocky si naprogramujete v editoru mBlock5 a to buď pomocí jednoduchých logických bloků jako ve Scratchi a nebo přímo v programovacím jazyku Python.

mBot

mBot je malý modulární robot určený pro začátečníky v robotice. Používá se v robotických soutěžích MakeX Starter pro děti od 12 do 16 let.

mBota si naprogramujete v editoru mBlock5 a to buď pomocí jednoduchých logických bloků jako ve Scratchi a nebo přímo v programovacím jazyku Python.

Lego Education

Lego není třeba přestavovat, ale věděli jste že existuje i Lego pro vzdělávání? Lego Education nabízí praktická STEM řešení, koukněte.

WeDo 2.0

WeDo kombinuje kostky LEGO se softwarem vhodným pro výuku informatiky ve školních třídách. Každá základní sada je určena pro dvojici studentů a podporuje vzájemnou spolupráci. Zábavným a poutavým způsobem seznamuje děti s logikou a principy výpočetních technologií.

pi-top

pi-top[4]

pi-top[4] je přelomový programovatelný počítač, který kombinuje digitální tvorbu, kódování a praktické projekty. Je to jednoduchý a snadno použitelný nástroj, pomocí kterého se učitelé, žáci a aspirující vynálezci dostanou k designu, kódování a tvoření všeho, co si dokážou představit.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *