Seznamte se s Nicla Vision: Láska na první pohled!

Autor: Tým Arduino

S radostí Vám představujeme nový přírůstek do ekosystému Arduino a horkou novinku v našem e-shopu – Nicla Vision.

Jedná se o zcela novou samostatnou 2Mpx kameru, která umožňuje analyzovat a zpracovávat obraz bez pomoci serveru, vhodnou pro pokročilé aplikace strojového vidění a edge computing. Kamera je připravena k použití ihned po rozbalení. Dokážete s ní do svého projektu přidat detekci obrazu pro rozpoznávání obličeje, automatickou optickou kontrolu, čtení registračních značek vozidel, nebo rozpoznávání gest apod.

Nicla Vision je vybavena vysoce výkonným dvoujádrový procesorem plným funkcí, které si najdou nekonečné uplatnění v edge computingu, už jen prototypování, zabezpečovací a bezpečnostní prvky, nebo domácí a průmyslová automatizaci. S Nicla Vision postavíte takřka cokoliv, od systému prediktivní obchodně zaměřené údržby (například detekcí a analýzou opotřebení povrchu) až po uživatelsky přívětivé chytré kiosky, které může uživatel ovládat pomocí intuitivních gest. Vše je věrné základnímu poslání společnosti Nicla, kterým je poskytovat stále nové řady snadno použitelných, cenově efektivních a dostupných nástrojů pro pokročilé uživatele i nadšence.

Kameru s takovým potenciálem a malými rozměry, jako má Nicla Vision můžete používat prakticky kdekoli. Napájení vyřeší baterie. Funguje tak všude, kde je potřeba, ať už se jedná o vzdálenější konec staveniště nebo stísněný prostor před analogovými měřiči.

Nicla Vision je navíc kompatibilní s komponenty Portenta a MKR. Plně se integruje s OpenMV, podporuje MicroPython a je vybavena Wi-Fi a Bluetooth® Low Energy, čímž doplňuje širokou škálu profesionálních i spotřebitelských zařízení. To znamená, že do svých projektů můžete snadno přidat hotové senzory, jako je kamera, mikrofon, IMU a ToL.

Vytvoření prototypu aplikace strojového vidění bude s Nicla Vision mnohem rychlejší.

Vlastnosti systému Nicla Vision

  • Spolu s Nicla Sense ME je součástí řady Nicla a vychází z nejmenšího formátu Arduino o rozměrech pouhých 22,86 x 22,86 mm.
  • Má výkonný dvoujádrový mikrokontrolér a je vybavena 2Mpx barevnou kamerou, která podporuje jazyk tinyML, čímž se možnosti zpracování obrazu dostávají na vyšší úroveň.
  • Nicla Vision nabízí Wi-Fi připojení i Bluetooth® Low Energy.
  • Díky inteligentnímu šestiosému snímači pohybu, integrovanému mikrofonu a snímači vzdálenosti dokáže kromě detekce a rozpoznávání obrazu snímat a zachycovat údaje o vzdálenosti, zvuku, pohybu a vibracích.
  • Maximální kompatibilita: všechny produkty Nicla dokonale zapadají do jakéhokoli řešení založeného na Portenta nebo MKR.
  • Potřebujete samostatné řešení? Nicla Vision je možné napájet prostřednictvím baterií!

Ať už se nachází v temném skladu nebo na druhé straně domu, Nicla Vision má schopnosti a inteligenci, aby tam na vše dohlédla za vás. Pokud jste někdy snili o interakci se stroji, které jednoduše pochopí, co potřebujete, protože vás vidí, je toto zařízení určeno právě vám.

Podívejte se na zařízení Nicla Vision u nás v e-shopu, nebo si prohlédněte otevřenou online dokumentaci.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *