Streamování her na Raspberry Pi – Steam Link

Věděli jste o tom, že můžete Raspberry Pi 3B/3B+/4B použít jako herní streamovací zařízení? Ano, čtete správně: díky aplikaci Steam Link a Raspberry Pi si můžete užívat své hry ze Steamu například na televizi ve svém obýváku. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je samozřejmě Raspberry Pi 3B/3B+/4B, svůj počítač a rychlý stabilní internet. Pro ovládání můžete použít klávesnici a myš nebo níže uvedené podporované ovladače.

Jak Steam link funguje? Steam Link streamuje přes internet hru z Vašeho Steamu na Vašem počítači na Steam Link nainstalovaný na Raspberry Pi a z Raspberry Pi pak hru streamuje na připojenou televizi nebo jakýkoli jiný připojený displej.

Největší výhodou Steam Linku oproti jiným streamovacím zařízením je to, že na Steam Link můžete přidávat i hry které na Steamu nejsou dostupné, takže si například do Steam knihovny můžete přidat hru FIFA 19, která je jinak dostupná jen přes platformu Origin a následně si ji můžete zahrát přes Steam Link třeba na televizi.

Pro lepší kvalitu obrazu a plynulost her se doporučuje Raspberry Pi připojit raději přes Ethernet kabel rovnou do sítě nežli mít Raspberry Pi připojené k internetu přes Wifi.

Instalace Steam Linku na Raspberry Pi

1) Do terminálu svého Raspberry Pi se systémem Raspbian napište nejdříve sudo apt update a následně sudo apt install steamlink.

Otevření Terminálu

2) Zapněte Steam Link na ploše a připojte k Raspberry Pi ovladač nebo klávesnici s myší.

Spárování ovladače

3) Zapněte na počítači Steam. Nyní byste měli být schopni vidět ve Steam Linku svůj počítač a připojit se k němu. Steam Link Vám zobrazí ověřovací kód, který musíte zadat do Steam Linku na svém počítači.

Steam Link – připojení k PC
Doporučujeme připojit Raspberry Pi k síťi přes Ethernet kabel pro lepší připojení

4) Hotovo! Nyní už můžete streamovat hry ze svého PC přes Raspberry Pi třeba na televizi a užít si tak své oblíbené hry na veliké obrazovce v pohodlí svého obýváku.

Knihovna Steamu na Steam Linku

Steam Linkem oficiálně podporované ovladače:

  • Steam ovladač (drátově i bezdrátově)
  • Oficiální Microsoft Xbox One ovladač (drátově)
  • Oficiální Microsoft Xbox 360 ovladač (drátově)
  • Oficiální Microsoft Xbox 360 ovladač pro Windows (bezdrátově s bezdrátovým přijímačem)
  • Sony Dualshock 4 (drátově nebo bezdrátově přes Bluetooth)

Steam Link nevylučuje, že ovladače, které zde nejsou uvedeny, nebudou fungovat, ale oficiálně podporované nejsou.

Odkazy:

Zdroje:

In: Pcgamesn [online]. [cit. 2019-07-19]. Dostupné z: https://www.pcgamesn.com/wp-content/uploads/legacy/steamlinkbigpicture.jpg
Steam [online]. [cit. 2019-07-19]. Dostupné z: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=9221-RTID-4643

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *