Zonepi Radar 21/2020

Týdeník ze světa jednodeskových počítačů je tady a představí Vám novinky a projekty, na které jsme v minulém týdnu natrefili.


ASUS Tinker Edge T

ASUS Tinker Edge T je jednodeskový počítač specializující se na výpočty potřebné pro práci s umělou inteligencí. Můžeme ho zařadit do stejné skupiny, do které patří Google Coral Dev Board a Jetson Nano od Nvidia. Více zajímavých informací se můžete dočíst v článku:


Vyšel nový HackSpace #31

Časopis vydávaný v rámci Raspberry Pi Press, který se určitě vyplatí sledovat.


Maker Faire Prague – Online

Maker Faire bude 29-30.5.2020 online a živě. Více informací o programu se dozvíte na jejich oficiálních stránkách:


USB mass storage boot na Raspberry Pi 4

Majitelé jednodeskového počítače Raspberry Pi 4 Model B, kteří chtějí vytěžit maximum z vysokorychlostního připojení USB 3.0, mohou zařízení od středy přeměnit na primární úložiště. Vyšla totiž beta verze firmwaru, která umožňuje USB mass storage boot na Raspberry Pi 4. Můžete také pomoci s testováním tohoto firmwaru.


Sdílejte klávesnici a myš mezi počítači pomocí programu Barrier

Software Barrier Vám umožní sdílet periferie mezi více počítači, stačí jednoduše přetáhnout kurzor z obrazovky na obrazovku, z počítače na počítač.


Jak nainstalovat Retropie na OSMC?

Nejčastější použití Raspberry Pi je pro hraní retro her a jako multimediální centrum. Jak ovšem nainstalovat Retropie a OSMC na stejné Raspberry Pi? OSMC a Retropie používají doplňky, které nám umožňují přidávat nové funkce do těchto systémů. Takže můžete použít oba ve stejném systému. Podrobný návod, jak na to, najdete v tomto článku:


Jak odinstalovat programy z Raspberry Pi?

V tomto článku se dozvíte jak získat seznam aktuálně nainstalovaných balíčků, způsoby odinstalování aplikací z Vašeho Raspberry Pi a jak získat více místa na SD kartě.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *