Zonepi Radar 24/2020

Týdeník ze světa Raspberry Pi a ostatních jednodeskových počítačů je tady a přináší Vám novinky, které se udály v minulém týdnu.


Pracuje se na oficiální podpoře Ubuntu Desktopu pro Raspberry Pi 4

Podle posledních náznaků to vypadá, že říjnové vydání Ubuntu 20.10 přijde s vydáním oficiálního Ubuntu Desktopu pro Raspberry Pi 4

Pokud chcete vidět, jak dobře funguje Ubuntu desktop na nejnovějším Raspberry Pi 4 s 8GB RAM, tak zde je jedna hodina live instalace Martina Wimpressa na oficiální image Ubuntu 20.04 LTS:


Linux Mint 20 Beta je nyní k dispozici ke stažení

Linux Mint 20 beta build předchází finální stabilní verzi, která by měla být vydána za pár týdnů. Více informací o novinkách a stažení se dozvíte zde:


ODROID Magazine #77

Vyšlo červnové vydání ODROID Magazine #77.



Podívejte se skrz Adruino Uno

Zajímavý projekt, kde autor pro propojení jednotlivých komponent, z kterých se Arduino uno skládá, použil obyčejné dráty.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je arduino-uno-r3.jpg.

Vulkan na Raspberry Pi 4

Před několika měsíci oznámila nadace Raspberry Pi vývoj podpory Vulkanu na Raspberry Pi 4. Tým vydal aktualizaci týkající se současného stavu projektu a ukázkové obrázky, které ukazují jejich pokrok. 


Jak nainstalovat virtuální klávesnici na Raspberry Pi?

Mít nainstalovanou virtuální klávesnici v Raspberry Pi OS může být velmi užitečné, speciálně v případě, kdy používáte Vaše Raspberry Pi spolu s dotykovým displejem.


Problémy Kodi „Leia“ 18.7 na Androidu

Po vydání Kodi 18.7 se na Androidu objevili problémy, které se řeší postupnými updaty. Na ostatních platformách vše běží bez problémů. Oficiální vyjádření nejdete zde:


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *