Zonepi Radar 42/2020

Týdeník ze světa Raspberry Pi a ostatních jednodeskových počítačů je tady a přináší Vám novinky, které se udály v minulém týdnu.


Vyšel nový Raspberry Pi Compute Module 4

Stejně jako u CM3+ je CM4 k dispozici v různých variantách podle kapacity eMMC úložiště: 0 GB (Lite); 8GB; 16GB; a 32GB. Nově také nabízí volitelné bezdrátové připojení a výběr kapacity DRAM: 1GB; 2GB; 4GB; a 8GB. Výsledkem je 32 odlišných variant produktu.


Přichází nový BBC micro:bit

Nový micro:bit přichází s mnoha novými vylepšeními a funkcemi. Například díky vestavěnému reproduktoru, mikrofonu a dotykovému senzoru na novém micro:bitu můžete své projekty rozšířit o ještě více vzrušujících funkcí. Nový micro:bit bude distribuován resellerům začátkem listopadu, takže hned jak dorazí k nám, tak Vás neprodleně informujeme.


Hrajte klasické konzolové hry na Raspberry Pi legálně

V článku najdete některé způsoby legálního stažení her pro Vaše konzole.

Na Steamu v současnosti (19.10.2020) také můžete najít balíček her SEGA Mega Drive and Genesis Classics a navíc i se slevou 😉

Všechny konzole a herní ovladače jsme také nově zařadili do kategorie Retrogaming:


Sledování Netflixu na Kodi

V tomto článku se dozvíte , jak můžete sledovat Netflix na Kodi. Tento nový návod funguje na Kodi ve verzi 18 (Leia) nebo novější. Důvodem je to, že plugin využívá funkci adaptivního vstupního proudu, která byla implementována relativně nedávno.


Vytvořte multi-room audio systém na Raspberry Pi

Kromě způsobu, jak přehrávat hudbu v různých místnostech, se také dozvíte, jak toto přehrávání udělat v dokonalé synchronizaci. V závěrečné části článku se také naučíte pár nových triků s Mopidy.


Výcvik divokých ptáků k obchodování za potravu


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *