ZONEPI RADAR #70

Zonepi radar #70 – 33/2021

ZONEPI RADAR #70

Televizore ze seriálu Simpsonovi • Digitální fotoaparát Super 8 s počítačem Raspberry Pi • Druhá šance Google Glass • Edge Impulse Imagine 2021 • MicroPytho nyní i pro Arduino Nano RP2040 Connect a Nano 33 BLE • Dokumentární film o klasice Lemmings pro Amigu ke 30. výročí hry • Nejlepší projekty Raspberry Pi Pico v časopise MagPi číslo 109

PROJEKT: Televizore ze seriálu Simpsonovi

Zatímco technologie se vyvíjejí závratnou rychlostí, některé věci z minulosti jsou ponechány v pozadí a podléhají rozmarům nostalgie. Televizory jsou například lehčí, levnější a větší než na začátku 90. let, ale měly určitou estetiku designu, která už dnes neexistuje. Mezitím epizod Simpsonových od zlatého věku 90. let (pravděpodobně) ubývá, a tak se [buba447] rozhodl spojit tyto dva aspekty nostalgické minulosti do vlastní televize, která přehrává pouze tyto starší epizody Simpsonových.

PROJEKT: Digitální fotoaparát Super 8 s počítačem Raspberry Pi

Když Clem ze společnosti element14 našel vyřazenou kameru Super 8 a chtěl se nechat vést svým vnitřním filmovým hipsterem, ale nechtěl utrácet spoustu peněz za analogový film, tak kameru digitalizoval pomocí počítače Raspberry Pi.

PROJEKT: Druhá šance Google Glass

Společnost Google se do světa hardwaru pouští jen zřídka, a když už se tak stane, setkává se s rozporuplným přijetím. Chytré brýle byly při svém prvním uvedení na trh velmi kontroverzní kvůli obavám o soukromí a módu. Myšlenka to však byla dobrá: nositelný počítač, který by vám poskytoval nepřetržitý displej (HUD). Bohužel i dnešní modely Google Glass jsou velmi drahé. Proto si tento Redditor postavil vlastní chytré DIY brýle z cenově dostupných komponent.

UDÁLOST: Edge Impulse Imagine 2021

Dnes se s vámi podělím o jednu vzrušující novinku! Naši přátelé z Edge Impulse pořádají Edge Impulse Imagine, největší embedded Machine Learning akci roku, třídenní akci začínající 29. září! Zúčastněte se ZDARMA odborných přednášek, navažte kontakty s vývojáři a zúčastněte se praktických laboratoří. Zaregistrujte se již nyní!

NOVINKA: MicroPytho nyní i pro Arduino Nano RP2040 Connect a Nano 33 BLE

Síla Pythonu pro tři nejžhavější desky Arduino je nyní vaše. Díky našemu partnerství s OpenMV lze nyní desky Nano RP2040 Connect, Nano 33 BLE a Nano 33 BLE Sense programovat pomocí oblíbeného jazyka MicroPython. To znamená, že získáte výkonné možnosti počítačového vidění a strojového učení OpenMV.

GAMING: Dokumentární film o klasice Lemmings pro Amigu ke 30. výročí hry

Klasická hra Lemmings pro Amigu letos slaví 30 let. Na oslavu připravuje společnost Exient (která získala licenci od Sony) dokumentární film s názvem Lemmings 30th: Can You Dig It?, který sleduje sérii od jejích evropských počátků na PC až po její současné mobilní verze.

KE STAŽENÍ: Nejlepší projekty Raspberry Pi Pico v časopise MagPi číslo 109

Objevte neuvěřitelné Pico projekty v časopise MagPi číslo 109.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *