Zonepi radar #75 – 39/2021

Zonepi radar #75

Souhrn zpráv za uplynulý týden: Arduino vydává nový počítač pro Edge Computing • Street View po domácku • Nové vydání časopisu The MagPi #110 s protézou, která se učí • Zapomeňte na NOOBS • Minecraft Pi Survival mode na Raspberry Pi a se zvukem! • Videorecenze CrowPi 2

Novinka: Arduino Nicla Sense ME

Nicla Sense ME je malý počítač s nízkou spotřebou energie, který nastavuje nový standard pro inteligentní snímací řešení. Je navržen pro snadnou analýzu pohybu a okolního prostředí (ME = Motion, Environment) a pomocí nejnovějších senzorů Bosch Sensortec měří otáčení, zrychlení, tlak, vlhkost, teplotu, kvalitu vzduchu a úroveň CO2.

Díky svým malým rozměrům a robustní konstrukci je vhodný pro projekty, které potřebují kombinovat fúzi senzorů a schopnosti umělé inteligence a fungovat samostatně.

StreetView po domácku

Google má flotilu aut, která jezdí po silnicích celého světa a pořizují snímky pro jeho online službu StreetView. Totéž můžete dělat na dvou kolech s pomocí tohoto skeneru krajiny od [Celian_31].

Nové vydání časopisu The MagPi #110 s protézou, která se učí

Tato inteligentní ruka se učí přirozeně pohybovat podle toho, co její nositel dělá, jak zjišťuje Phil King v nejnovějším vydání časopisu The MagPi, který právě vychází.

Zapomeňte na NOOBS

Naučte se nový způsob nastavení Raspberry Pi pomocí nástroje Raspberry Pi Imager. Toto video vás provede přesným postupem formátování Micro SD karty, instalací operačního systému Raspbian a spuštěním a konfigurací Raspberry PI. Projdeme si také, jak se k zařízení připojit přes SSH a vzdálenou plochu (VNC).

Minecraft Pi Survival mode na Raspberry Pi a se zvukem! • Videorecenze CrowPi 2

Videorecenze CrowPi 2

Dostal jsem na hraní sadu CrowPi 2 pro RaspberryPi 4 a zjistil jsem, že je docela užitečná. Kromě toho, že je CrowPi 2 nástrojem, který přibližuje STEM témata dětem i dospělým, je to docela šikovná platforma, kterou je dobré mít vždy po ruce.

Související produkty

CrowPi2, Raspberry Pi laptop

Vzdělávací a přenosný laptop založený na Raspberry Pi. S CrowPi se budete učit základy programování a zároveň zábavně poznávat dosud nepoznané.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *