Zonepi radar #76 – 40/2021

Obsah: Chromium OS na Raspberry Pi • Jak si postavit Raspberry Pi NAS + Plex • Podívejte se pod kapotu do Steam Decku v nejnovějším videu společnosti Valve • Vyšla Lakka 3.5 • Raspberry Pi spouští stránku raspberrypi.com • Chytrá domácnost s Node-RED na OpenWrt • Cool Raspberry Pi projekt: vizualizace zemětřesení po celém světě

Chromium OS na Raspberry Pi

Instalace a ukázka operačního systému Chromium OS na Raspberry Pi 4, včetně spuštění Google Docs, webových aplikací Microsoft, Photopea, YouTube a dokonce Windows 365!

Jak si postavit Raspberry Pi NAS + Plex

Podívejte se pod kapotu do Steam Decku v nejnovějším videu společnosti Valve

Chcete se podívat pod kapotu připravované konzole Steam Deck? Společnost Valve nám to nabídla v nejnovějším videu, ačkoli by ráda, abyste nic z toho nedělali sami.

Vyšla Lakka 3.5

Nejnovější verzi Lakka 3.5 si můžete stáhnout ze stránek Lakka projektu. Pokud chcete vývoj Lakky sledovat podrobněji, můžete si stáhnout nejnovější noční sestavení Lakky.

Pokud chcete vyjádřit svou podporu dalšímu rozvoji projektů a ekosystému Libretro, více se můžete dozvědět zde.

Raspberry Pi spouští stránku raspberrypi.com

S potěšením oznamuji spuštění nových webových stránek raspberrypi.com, které se věnují počítačům Raspberry Pi a souvisejícím technologiím. Najdete zde informace o našich levných a výkonných počítačích, přídavných deskách nebo HAT, mikrokontrolérech, příslušenství a mnoho dalšího.

(…)

Když byl v roce 2011 poprvé spuštěn blog raspberrypi.org jako WordPress, mluvili jsme o levném programovatelném počítači, který byl navržen pro vzdělávání.

Teď, o deset let později, hovoříme o stále širší škále technologických a vzdělávacích produktů a služeb pro průmysl, kutily, pedagogy, výzkumníky a mladé lidi. I když se tyto komunity a jejich zájmy v mnohém překrývají, je stále obtížnější uspokojit potřeby všech na jedné webové stránce. Cílem této změny je tedy ve skutečnosti usnadnit vám život.

Cool Raspberry Pi projekt: vizualizace zemětřesení po celém světě

Co uděláte, když narazíte na webovou stránku, která zveřejňuje údaje o zemětřesení v reálném čase? No, pokud jste [Craig Lindley], napíšete nějaký kód, který je pěkně zformátuje na displej, vložíte ho do krabice a sledujete ho při přípravě večeře.

Chytrá domácnost s Node-RED na OpenWrt

Tento článek pojednává o tom, jak můžete ovládat své chytré domácí spotřebiče pomocí systému Node-RED běžícího na systému OpenWrt od společnosti Seeed. Vysvětlím vám, jak můžete vše krok za krokem nastavit. Také budu používat LCD displej reTerminal k zobrazení ovládacího panelu Node-RED pro vizualizaci připojených zařízení.

Související produkty

Wio Terminal
Wio Terminal
Zonepi retrogaming sada s RPi 4B/4GB, black metal
Zonepi retrogaming sada s RPi 4B/4GB, black metal
Raspberry Pi 4 Model B
Raspberry Pi 4 Model B

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *