Zonepi radar #78

Build HAT spojí počítače Raspberry Pi s moduly LEGO® • Problémy v dodavatelském řetězci vedly k „dočasnému“ zvýšení ceny počítače Raspberry Pi 4 • Naučte se základy umělé inteligence a strojového učení v našem bezplatném online kurzu • POP OS pro Raspberry Pi 4 a Pi 400! Tento úžasný operační systém musíte vyzkoušet • • John Carmack vydává odemčený operační systém pro zaniklé VR brýle Oculus Go • Common Sense – Raspberry Pi Sense HAT na Ubuntu Impish Indri • Zřízení Valheim serveru na Raspberry Pi • Jak vytvořit kamery LWIR (Long-Wave Infrared), které fungují na libovolné platformě/hardwaru

Build HAT spojí počítače Raspberry Pi s moduly LEGO®

Tvůrci počítačů Raspberry Pi nám dnes zavdali důvod k radosti, představují Raspberry Pi Build HAT, zbrusu nový produkt, který poprvé umožňuje snadnou integraci motorů a senzorů LEGO® Technic™ s počítači Raspberry Pi. Navrhli ho tak, aby umožnil dětem, učitelům a kutilům zábavné a kreativní učení.

Související produtky 🛒

Problémy v dodavatelském řetězci vedly k „dočasnému“ zvýšení ceny počítače Raspberry Pi 4

Podle zakladatele Raspberry Pi Ebena Uptona vedly problémy s dodavatelským řetězcem způsobené pandemií k vůbec prvnímu zvýšení ceny produktu Raspberry Pi. Upton uznal, že 2GB konfigurace Raspberry Pi 4 a Raspberry Pi Zero byly obzvláště silně zasaženy nedostatkem, a oznámil, že cena 2GB Pi 4 se zvýší z $35 na $45 a že dříve zrušená verze Pi 4 s 1 GB RAM bude znovu uvedena na trh za $35.

Související produkty 🛒

Naučte se základy umělé inteligence a strojového učení v našem bezplatném online kurzu

Přihlaste se do našeho bezplatného online kurzu Úvod do strojového učení a AI, kde se dozvíte základy strojového učení a naučíte se trénovat vlastní modely strojového učení pomocí bezplatných online nástrojů.

POP OS pro Raspberry Pi 4 a Pi 400! Tento úžasný operační systém musíte vyzkoušet

POP OS je konečně i pro Raspberry Pi 4 a Raspberry Pi 400 a v tomto videu vám ukážu, jak tuto úžasnou linuxovou distribuci nainstalovat! Jedná se o POP OS 20.10 BETA pro Raspberry Pi, ale používám ho už několik dní a je super stabilní. Pokud chcete na Pi provozovat jeden z nejúžasnějších operačních systémů, pak postupujte podle tohoto návodu a budete ho mít spuštěný během chvilky!

Související produkty 🛒

John Carmack vydává odemčený operační systém pro zaniklé VR brýle Oculus Go

Společnost Oculus sice loni oficiálně ukončila výrobu svých low-endových VR brýlý Oculus Go, ale připravila ještě jednu „oficiální“ aktualizaci, která má pomoci zajistit budoucnost hardwaru. Ve čtvrtek společnost Oculus vydala odemčené sestavení operačního systému Oculus Go, které umožňuje „plný root přístup“ na více než 2 milionech stávajících jednotek.

Související produkty 🛒

Common Sense – Raspberry Pi Sense HAT na Ubuntu Impish Indri

Dave Jones z týmu Canonical Raspberry Pi sestavil užitečného průvodce pro ty, kteří začínají s Raspberry Pi Sense HAT na Ubuntu Impish Indri. Níže uvádíme upravenou verzi, nebo si můžete přečíst celý příspěvek na jeho blogu spolu s dalšími skvělými tipy pro Raspberry Pi!

Související produtky 🛒

Zřízení Valheim serveru na Raspberry Pi

Valheim je hardcore survival a sandboxová videohra, která se odehrává ve fiktivním světě zabitých Vikingů, kteří se prokazují jako vhodní pro Valhalu. Ve hře budete vyrábět, stavět a bojovat o přežití.

V tomto projektu vám ukážeme, jak můžete na Raspberry Pi rozjet dedikovaný server pro hru Valheim.

Související produkty 🛒

Jak vytvořit kamery LWIR (Long-Wave Infrared), které fungují na libovolné platformě/hardwaru

„LWIR“ je zkratka pro „Long Wave Infrared“ (dlouhovlnné infračervené záření), které se nachází v neviditelné části elektromagnetického, přesněji infračerveného spektra a má vlnovou délku od 8 μm ~ 14 μm. Kamery a senzory LWIR jsou zjednodušeně řečeno určeny k detekci a zachycení infračerveného záření, které je pouhým lidským okem v tomto infračerveném pásmu neviditelné.

Související produkty 🛒

Přehled zpráv, recenzí, návodů a projektů ze světa mini počítačů přímo do Vaší e-mailové schránky.

[newsletter_form button_color=“#16A085″]

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *