Zonepi radar #79

Novinka: Raspberry Pi Zero 2 W nyní v prodeji za 15 dolarů • Novinka: PoE USB Hub HAT pro Raspberry Pi Zero • Meta do příštího roku odstraní požadavek na přihlášení k Facebooku pro VR brýle Quest • Nízkonákladová, vysoce přesná ladička klavíru vyrobená pomocí Arduino Due • Stabilní verze prohlížeče Microsoft Edge spatřena na systémech Linux

Novinka: Raspberry Pi Zero 2 W nyní v prodeji za 15 dolarů[1]

Je to téměř šest let, co jsme nic netušícímu světu představili Raspberry Pi Zero za 5 dolarů[1]. Ze všech produktů, které jsme uvedli na trh, je Zero stále tím, na který jsem nejvíce hrdý: nejdokonaleji ztělesňuje naše poslání poskytnout lidem přístup k nástrojům a odstranit náklady jako překážku. Prodali jsme téměř čtyři miliony kusů zařízení Zero a jeho většího bratra Zero W s bezdrátovým připojením za 10 dolarů[1] a dostaly se do mnoha zařízení, od chytrých reproduktorů až po nemocniční ventilátory. Ale zatímco naše větší produkty se v průběhu let stávaly neustále výkonnějšími, nikdy jsme nenašli způsob, jak do formátu Zero vměstnat více výkonu.

Až do dneška.

1 Bez DPH a manipulačních poplatků.

Související produkty

Související články

Novinka: PoE USB Hub HAT pro Raspberry Pi Zero

PoE USB HAT pro Raspberry Pi Zero nejenže přidává ethernetový port, ale umožňuje vše napájet stejným standardním kabelem RJ45. Příjemným bonusem je zahrnutí tří USB portů typu A plné velikosti pro připojení periferních zařízení.

Související produkty

Meta do příštího roku odstraní požadavek na přihlášení k Facebooku pro VR brýle Quest

V loňském roce začal Facebook vyžadovat, aby se noví uživatelé Oculus Quest přihlašovali pomocí svých osobních účtů na Facebooku, a ne pomocí samostatného účtu Oculus. Nyní, tváří v tvář odporu zákazníků a v souvislosti se změnou značky Meta, která se zaměřuje na metaverza Facebooku, společnost říká, že „pracuje“ na možnostech, jak se uživatelé zařízení Quest od příštího roku vyhnou této přihlašovací povinnosti.

Související kategorie

Nízkonákladová, vysoce přesná ladička klavíru vyrobená pomocí Arduino Due

Elektronické ladičky nástrojů existují již několik desítek let, ale ty s velkou přesností mohou spotřebitele vyjít na více než tisíc dolarů, což je mnohem více, než jsou mnozí ochotni nebo schopni zaplatit. Aby tento problém vysoké ceny při zachování vysoké přesnosti vyřešil, sestrojil Jan Herman vlastní zařízení, které využívá jen několik relativně běžných součástek.

Související produkty

Stabilní verze prohlížeče Microsoft Edge spatřena na systémech Linux

Zdá se, že Microsoft Edge v Linuxu je již mimo fázi předběžného testování. Lidé ze serveru Naked Security tento týden zaznamenali stabilní sestavení prohlížeče pro Linux. Společnost Microsoft nezveřejnila žádné oznámení týkající se stabilní verze prohlížeče Edge pro Linux, ale nejnovější balíček sestavení prohlížeče je označen jako „microsoft-edge-stable-95.0.1020.38-1.x86_64.rpm“.

Přehled zpráv, recenzí, návodů a projektů ze světa mini počítačů přímo do Vaší e-mailové schránky.

[newsletter_form button_color=“#16A085″]

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *