Zonepi radar #86

Hack: Raspberry Pi Zero 2 W s konektorem u.FL

Poté, co konečně obdržel svou desku, nám [Brian Dorey] ukáže, jak hackerským způsobem posílit WiFi vašeho Zera. V řadě s vestavěnou WiFi anténo lze nalézt u.FL footprint, a vy prostě víte, že někdo musel přidat externí anténu. Zde přichází na scénu [Brian] s fotograficky bohatým článkem a videonávodem, díky kterému si své vlastní Zero upravíte během chvilky. Jeho měření ukazují, že vidí čtrnáct dostupných sítí v místě, kde dříve viděl jen čtyři, a uváděné úrovně RSSI se zlepšily o 5 dB až10 dB, což je hodně, pokud jde o získání vzdálenějšího nebo stabilnějšího připojení.

Otevřít článek
Otevřít video na YouTube

Raspberry Pi Zero 2 W

Raspberry Pi Zero 2 W je nástupcem přelomového počítače Raspberry Pi Zero W. Při zachování zpětné kompatibility dosahuje až 5 × vyššího výkonu.

Otevřít kartu produktu

Nová uživatelská příručka pro rok 2022 v časopise The MagPi číslo 113

Přivítejte rok 2022 s naší plně aktualizovanou uživatelskou příručkou v lednovém vydání časopisu MagPi. Nováčci se naučí nastavit Raspberry Pi pomocí nové „bullseye“ edice operačního systému Raspberry Pi OS. Mezitím mohou dlouhodobí uživatelé Raspberry Pi zjistit, co je v operačním systému nového, díky našim podrobným odpovědím na nejčastější dotazy a podrobným informacím o novém kamerovém systému a Raspberry Pi OS (Legacy) od inženýrů Raspberry Pi.

Otevřít článek

Internet věcí a Ubuntu: ohlédnutí za rokem 2021

Vzhledem k rostoucím dodávkám a výdajům na hardware se rok 2021 zapíše do historie jako rozhodující rok v oblasti stále většího rozšíření připojených zařízení. Ubuntu – moderní operační systém Linux s otevřeným zdrojovým kódem pro podnikový server, desktop a cloud – se rychle stává de facto standardem pro zařízení internetu věcí (IoT). Následující text není vyčerpávajícím výčtem všech iniciativ týkajících se inteligentních „věcí“ a Ubuntu za rok 2021, ale přehledem některých pokroků dosažených na průsečíku těchto dvou oblastí.

Otevřít článek

Jak blokovat reklamy v domácí síti pomocí AdGuard Home na Raspberry Pi

Možná jste už slyšeli o Pi-hole, ale tohle by pro vás mohla být lepší alternativa.

Pi-hole je populární software, který je obvykle spojen s počítačem Raspberry Pi (odtud název) a který vám pomůže blokovat reklamy, sledovací programy a další prvky ve všech zařízeních v domácí síti najednou. Je opravdu skvělý a jeho popularita je zasloužená. Miluji Pi-hole. Ale není to jediný software, který to umí.

Alternativa se jmenuje AdGuard Home. Možná už AdGuard znáte, existují mobilní aplikace a rozšíření pro prohlížeče, dokonce i aplikace pro Windows, ale tohle je něco navíc. AdGuard Home funguje velmi podobně jako Pi-hole, pokrývá celou vaši síť z jednoho zařízení, obvykle Raspberry Pi.

Otevřít článek

Pop!_OS je nyní k dispozici i pro Raspberry Pi 4

Systém s roztomilým názvem Pop!_Pi je k dispozici ke stažení jako „tech preview“ spolu s nejnovější verzí systému Pop!_OS 21.10 od společnosti System76.

Systém Pop!_Pi si můžete stáhnout ze stránky Pop!_OS na webu System76.

Otevřít článek

Raspberry Pi 4 Model B

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem – posílit technické vzdělávání dětí – a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4 Model B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Otevřít

Raspberry Pi 400

Kompaktní stolní počítač zabudovaný v klávesnici. Výkon převyšující standardní Raspberry Pi 4. Chlazení na špičkové úrovni. Klávesová zkratka pro vypnutí a zapnutí počítače (Fn+F10). Konektivita: dvoupásmová Wi-Fi, Bluetooth, 40pinový GPIO konektor, microSD slot, 2 × microHDMI, napájecí USB-C, 2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 1 × Gigabit Ethernet.

Otevřít

Raspberry Pi Compute Module 4

Výpočetní modul se silou Raspberry Pi 4. Rozhraní Gigabit Ethernet, PCIe Gen 2 x1, 2 × HDMI, 2 × DSI, 2 × CSI a další. Volitelná velikost eMMC i RAM. Volitelná vestavěná Wi-Fi & Bluetooth s interní anténou a UFL konektorem pro připojení externí antény.

Otevřít

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *