Zonepi radar #90

Zonepi radar monitoruje dění ve světech Raspberry Pi, elektro kutilství, STE(A)M vzdělávání, retro a VR gamingu a průmyslu 4.0. Ze stovek zachycených zpráv vybírá a pravidelně přináší stručný souhrn těch nejvýraznějších.

10 úžasných startovacích sad s Raspberry Pi

Dostali jste k Vánocům Raspberry Pi? Možná přemýšlíte o tom, že byste si ho pořídili za peníze, které jste dostali o svátcích? Zde je několik skvělých sad, které vám pomohou správně začít s Raspberry Pi nebo Raspberry Pi Pico.

Otevřít stránku

Operační systém Raspberry Pi OS (Bullseye) v praxi

Pro zprovoznění počítače Raspberry Pi je třeba nainstalovat operační systém. Pokud k Vašemu Raspberry Pi nebyla dodána microSD s již předinstalovaným operačním systémem, budete si muset operační systém na kartu nainstalovat.

Pro Raspberry Pi jsou sice k dispozici i jiné operační systémy (podívejte se na náš článek v MagPi #111), ale oficiální je Raspberry Pi OS, který byl nedávno aktualizován na verzi Debian Linux „Bullseye“.

Otevřít článek

Raspberry Pi 4 Model B

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem – posílit technické vzdělávání dětí – a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4 Model B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Otevřít

Raspberry Pi 400

Kompaktní stolní počítač zabudovaný v klávesnici. Výkon převyšující standardní Raspberry Pi 4. Chlazení na špičkové úrovni. Klávesová zkratka pro vypnutí a zapnutí počítače (Fn+F10). Konektivita: dvoupásmová Wi-Fi, Bluetooth, 40pinový GPIO konektor, microSD slot, 2 × microHDMI, napájecí USB-C, 2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 1 × Gigabit Ethernet.

Otevřít

Raspberry Pi Compute Module 4

Výpočetní modul se silou Raspberry Pi 4. Rozhraní Gigabit Ethernet, PCIe Gen 2 x1, 2 × HDMI, 2 × DSI, 2 × CSI a další. Volitelná velikost eMMC i RAM. Volitelná vestavěná Wi-Fi & Bluetooth s interní anténou a UFL konektorem pro připojení externí antény.

Otevřít

ONLYOFFICE v7.0: vyplnitelné formuláře, nový režim spouštění, integrace s kDrive a Liferay a mnoho dalšího

Naše desktopová aplikace tradičně drží krok s online verzí. Nyní má většinu funkcí a vylepšení aplikace ONLYOFFICE Docs v7.0 a nabízí ještě více, včetně vyplnitelných formulářů, nového režimu spouštění, integrace s aplikacemi kDrive a Liferay, možností škálování na 125 % a 175 % a dalších.

Otevřít článek

DIY tryskový motor poháněný motorem Portenta H7

Málokterý projekt je ambicióznější než tryskový motor poháněný Arduinem od DIY GUY Chrise. Sledovali jsme jeho práci na stavbě vlastní nosné desky pro Portanta H7 a nyní ji můžeme vidět v akci.

Otevřít stránku

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *