Zonepi radar #91

Zonepi radar monitoruje dění ve světech Raspberry Pi, elektro kutilství, STE(A)M vzdělávání, retro a VR gamingu a průmyslu 4.0. Ze stovek zachycených zpráv vybírá a pravidelně přináší stručný souhrn těch nejvýraznějších.

Super Watchdog je rozšiřující deska s baterií, která zabrání poškození SD karty v případě ztráty napájení tím, že poskytne Raspberry Pi čas pro bezpečné vypnutí. Bezpečný restart systému zajistí i v případě zamrznutí. O všech incidentech Vás navíc může informovat zprávou.

Je čas zbavit se zimy a připravit se na rok digitální tvorby. Únorové vydání časopisu The MagPi přináší dvě neuvěřitelné novinky: Praktické programování a nástroje pro tvůrce všech věkových kategorií. V prvním se dozvíte, jak prakticky používat kód k ovládání svých projektů, a ve druhém si zařídíte maker studio, ve kterém vaše výtvory ožijí.

Anway Pimpalkar a jeho tým chtěli v rámci 5. ročníku soutěže IEEE National Level Project Competition navrhnout systém, který by pomohl zlepšit bezpečnost a použitelnost výtahů tím, že by rozpoznal přítomnost člověka, patro, do kterého chce jet, a v případě požáru automaticky sjel do přízemí.

Pořídit dokonalý makrosnímek je náročné, zejména proto, že i ten nejmenší pohyb může narušit zaostření snímku nebo způsobit, že objekt opustí záběr. Tato potřeba stability a přesnosti přiměla Kikeho Gleze (alias „TelekikeG“ na Instructables) k vytvoření motorizované fotografické plošiny, která by se dokázala postupně přibližovat/vzdalovat vzhledem k fotografovanému objektu s extrémní mírou přesnosti.

Jsme rádi, že se můžeme s celou komunitou podělit o to, že naše řada ODYSSEY-X86 je nyní podporována v systému balenaOS a je plně kompatibilní s balenaCloud. Díky technologickému řešení balena mohou vývojáři zavést pracovní postupy cloudových mikroslužeb do vestavěných zařízení a minimalizovat tření. Balena si klade za cíl usnadnit proces nasazování IoT aplikací stejně snadno jako nasazování webových aplikací (nebo ještě snadněji!). balenaCloud umožňuje kompletní pracovní postup CI/CD pro vaše Edge zařízení pomocí kontejnerové technologie Docker. Jakmile je zařízení nastaveno s hostitelským operačním systémem (balenaOS), mohou vývojáři odeslat kód na sestavovací servery balena, kde bude zabalen do kontejnerů a doručen flotile vestavěných zařízení.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *