Zonepi radar #71 – 34/2021

ZONEPI RADAR #71

LibreELEC (Matrix) 10.0.0 • Automatizovaná modelová železnice řízená mikropočítačem Raspberry Pi Pico • Sledování úrovně pH vody dodávané hydroponickým rostlinám pomocí Arduina a tinyML Časosběr s Raspberry Pi • S blížícím se vydáním hledá The Battle for Wesnoth nové přispěvatele • Výherci soutěže o tapety v Ubuntu 21.10

AKTUALIZACE: LibreELEC (Matrix) 10.0.0

Byla vydána konečná verze LibreELEC 10.0.0, která uživatelům LibreELEC přináší Kodi (Matrix) v19.1.

(…)

K dispozici nejsou žádné verze LE10.0 pro Raspberry Pi 0-3. Grafické ovladače pro RPi jsou stále ve fázi kompletního přepisu, navíc je současný vývoj zaměřen na RPi 4.

(…)

U RPi 4 je situace jiná. Je toho hodně, co správně funguje, ale mějte na paměti, že je to stále úplná novinka. Nepravděpodobné chyby jsou stále možné. Celkově lze říci, že současná verze je řádně použitelná.

PROJEKT: Automatizovaná modelová železnice řízená mikropočítačem Raspberry Pi Pico

Automatizace a modelová železnice jsou pro jednoho nadšence skvělým spojením. Rosie Hattersley sleduje jeho vývoj.

PROJEKT: Sledování úrovně pH vody dodávané hydroponickým rostlinám pomocí Arduina a tinyML

Řada rostlin je známá svou náročností na podmínky prostředí. Nevhodná teplota, vlhkost, typ půdy a dokonce i nadmořská výška mohou mít katastrofální účinky. Žádný z těchto faktorů však není tak důležitý a přehlížený jako pH vody/půdy, které udává, jak kyselé a/nebo zásadité je pěstební prostředí. U hydroponie je udržování optimálních pěstebních podmínek způsobem, jak zajistit vysoké výnosy, aniž by docházelo k přílišnému plýtvání. Janet N na serveru Hackster přišla s nápadem využít síly vestavěného strojového učení, aby ji informovalo o tom, kdy se voda stala pro její rostliny nepřijatelnou.

VIDEONÁVOD: Časosběr s Raspberry Pi

Natáčení časosběrných sekvencí pomocí Raspberry Pi SBC a kamery a jejich sestavení v Kdenlive.

GAMING: S blížícím se vydáním hledá The Battle for Wesnoth nové přispěvatele

Tým, který stojí za klasickou strategickou hrou, vydává výzvu ke spolupráci, aby zvýšil příspěvky a zapojení komunity.

VZHLED: Výherci soutěže o tapety v Ubuntu 21.10

Výhercům gratulujeme! V konkurenci více než 200 přihlášených prací a několika stovek hlasujících byla konkurence velmi tvrdá. Ale hlasy jsou sečteny a zde jsou vítězné tapety. První dvě se dostanou do oficiální verze instalačního obrazu Ubuntu 21.10 a jsou automaticky zařazeni do výběrového řízení pro verzi 22.04. Dalších osm, které zde vidíte, bude oslavováno na našich kanálech sociálních médií, a pokud bude na instalačním obrazu místo, dostanou se tam také. Původní vítězné příspěvky a všechny ostatní jsou stále k dispozici na Diskusi, ale hlasování již bylo ukončeno.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *