mBot2 – první seznámení

mBot2 – první seznámení

Společnost Makeblock uvádí na trh druhou generaci robotické hračky mBot, která je poměrně populární i u nás. Jednou z hlavních inovací je náhrada mikrokontroléru ATmega328 mikropočítačem CyberPi. Robotická hračka mBot není v našich končinách neznámá – díky příznivé ceně, robustní konstrukci a možnosti intuitivního programování v prostředí Scratch je oblíbena v zájmových kroužcích napříč celou…

Tretí spôsob ovládania robota KitiBot 2WD

Tretí spôsob ovládania robota KitiBot 2WD

Pozdravujem prívržencov robotiky a programovania, ktorí sú zvedaví na ovládanie robota KitiBot 2WD infračerveným (skratka IR) diaľkovým ovládačom. Podaril sa mi vynájsť ‚hack‘, ktorý mi umožnil pripojenie IR prijímača, s ktorým nepočítal ani výrobca. Ak vám pojem krimpovanie konektorov nie je cudzí, tak tento článok je pre vás ako stvorený. Nie je to nič komplikované, takže to vládne aj začiatočník.

Ovládanie robota KitiBot 2WD na diaľku

Ovládanie robota KitiBot 2WD na diaľku

Zdravím kamarátov robotiky a programovania, ktorí by radi ovládali robot KitiBot 2WD na diaľku. Neodmysliteľnou súčasťou tohto robota je výučbový mikropočítač micro:bit, ktorý je jeho riadiacou jednotkou, disponujúcou technológiou Bluetooth a rádiovou komunikáciou. Spomenutý mikropočítač teda umožňuje diaľkovo ovládať uvedený robot týmito dvomi spôsobmi.

Prvý pohľad na robot Kitronik :MOVE mini MK2 a jeho príslušenstvo

Prvý pohľad na robot Kitronik :MOVE mini MK2 a jeho príslušenstvo

Pozdravujem priateľov robotiky a programovania, ktorí sa už tešia na zoznámenie s robotom Kitronik :MOVE mini MK2 riadeným výučbovým mikropočítačom micro:bit. Čítaním nasledujúcich riadkov sa dozviete o uvedenom robote základné informácie, aké má príslušenstvo a zopár programov odskúšaných praxou. Verím, že sa nemôžete dočkať nahrania prvého programu do mikropočítača robota, ktorý mu takpovediac vdýchne život. Poďme si teda predstaviť spomenutý robot.