Zonepi radar #61 – 24/2021

Zonepi radar

Rozhovor: Katt Strike, hudebník, producent a streamer na Twitchi. Stav robotiky – květen 2021. Lakka: Podpora Raspberry Pi 3 aarch64. Canonical představuje EdgeX komunitě. Tento webový prohlížeč je rychlejší než Chrome – a nikdy jste o něm neslyšeli. Operační systém Raspberry Pi Twister: Motivy a aplikace pro Windows na Pi! Sestavení nejlepšího Raspberry Pi NAS – Wiretrustee SATA. Jak sestavit router z Raspberry Pi – výukový program krok za krokem. Co je NVIDIA EGX pro Edge AI? Vše, co potřebujete vědět o Raspberry Pi RP2040 – návody, projekty, příslušenství a další! Co je to cloud computing a jaký má význam pro internet věcí? Brány LoRaWAN – co potřebujete vědět! Co je to edge server? – Vestavěné systémy Edge Computing. Vše o TinyML – základy, kurzy, projekty a další! Není poblíž žádný soupeř? Žádný problém! Tato automatická šachovnice vám umožní hrát s ostatními na dálku. Dvoufaktorové ověřovací zařízení Picoth. Vyrobte si konzoli BMO Adventure Time poháněnou počítačem Raspberry Pi.


Zprávy

Rozhovor: Katt Strike, hudebník, producent a streamer na Twitchi

Hudebník, producent a hvězda Twitche Katt Strike si s časopisem Wireframe povídá o videohrách, online toxicitě a přitažlivosti streamování.

PŘEČÍST CELÉ: Meet Katt Strike: Musician, producer, and Twitch streamer

Stav robotiky – květen 2021

Květen byl dalším fantastickým měsícem pro vývoj v oblasti robotiky. V neustále se rozvíjejícím oboru, kde je mnoho příležitostí a kde výzvy vyžadují inovativní řešení, jsou výzkumníci stále v čele. Ve společnosti Canonical chápeme hodnotu otevřených znalostí a spolupráce. Proto tento měsíční blog přináší některé skvělé výzkumy, které jsou k dispozici vám i mně.

PŘEČÍST CELÉ: The State of Robotics – May 2021

Lakka: Podpora Raspberry Pi 3 aarch64

Před dalším vydáním vám přinášíme rychlou aktualizaci našeho pokroku.

Díky našemu kolegovi dmrlawsonovi máme nightly build pro Rasberry Pi 3 s podporou 64 bitů. Můžete si ho stáhnout tady. Nintendo 64 jader bude zahrnuto v příštím nightly buildu. PCSX ReARMed pravděpodobně nebude fungovat dobře (dynarec není k dispozici). Zásluhu na konfiguraci jádra aarch64 má antonlaco.

PŘEČÍST CELÉ: Raspberry Pi 3 aarch64 support

Canonical představuje EdgeX komunitě

Společnost Canonical se dlouhodobě věnuje aplikacím Edge a IoT a historicky klade velký důraz na EgdeX – sadu mikroslužeb, které vývojářům umožňují vytvářet aplikace běžící na okraji a fungující jako middleware spojující věci a cloud.

Není překvapením, že společnost Canonical podporuje také EdgeX Foundry – open source platformu LF Edge, která je neutrální vůči dodavatelům, pro middleware Edge IoT.

Letos jsme rádi, že se s komunitou podělíme o dvě prezentace, abychom pomohli sdílet znalosti a nápady týkající se EdgeX. Jsou samozřejmě otevřené pro všechny, takže neváhejte, stáhněte si EdgeX (pokud jste tak ještě neučinili) a připojte se k nám!

PŘEČÍST CELÉ: Canonical presents EdgeX to the community


Recenze

Tento webový prohlížeč je rychlejší než Chrome – a nikdy jste o něm neslyšeli

Jaký je nejrychlejší webový prohlížeč na světě? Rozhodně to není Google Chrome, ale mohl by to být Flow – webový prohlížeč, o kterém jste téměř jistě nikdy neslyšeli.

(…) v testu CraftyMind GUIMark HTML4 dosáhl prohlížeč Chromium, který je součástí Raspberry Pi OS, 25 snímků za sekundu, zatímco Flow 58 (…)

(…) Majitelé Raspberry Pi si mohou stáhnout preview prohlížeče Flow, která vychází jednou za měsíc (…)

PŘEČÍST CELÉ: This Web Browser’s Faster Than Chrome – And You’ve Never Heard Of It

Operační systém Raspberry Pi Twister: Motivy a aplikace pro Windows na Pi!

YouTube video

Návody

Sestavení nejlepšího Raspberry Pi NAS – Wiretrustee SATA

YouTube video

Jak sestavit router z Raspberry Pi – výukový program krok za krokem

Ať už sledujeme video, posíláme e-mail nebo jen surfujeme po webu, všechny naše interakce s internetem jsou v podstatě výměnou dat, která probíhá tam a zpět. Pro usnadnění těchto výměn hrají routery nezastupitelnou roli při směrování dat. V tomto článku se s vámi podělím o to, proč byste měli uvažovat o sestavení vlastního Raspberry Pi routeru – a hlavně jak!

PŘEČÍST CELÉ: How to Build a Raspberry Pi Router – Step by Step Tutorial

Co je NVIDIA EGX pro Edge AI?

NVIDIA EGX je podniková platforma navržená společností NVIDIA pro usnadnění globálního přechodu do éry akcelerovaných okrajových výpočtů. Spolu s miliardami zařízení internetu věcí, která jsou již v provozu a další miliardy budou nasazeny v nadcházejícím desetiletí, roste význam převažujících dat a jejich role v datové analytice a strojovém učení.

PŘEČÍST CELÉ: What is NVIDIA EGX for Edge AI?

Vše, co potřebujete vědět o Raspberry Pi RP2040 – návody, projekty, příslušenství a další!

Raspberry Pi RP2040 je motorem revoluce v oblasti mikrokontrolérů, která dala vzniknout nové generaci platforem, jako je Raspberry Pi Pico, Arduino Nano RP2040 Connect, Wio RP2040 a další! Je toho prostě hodně, ale nebojte se, pokud v tom máte trochu zmatek – v tomto dokonalém průvodci RP2040 se dozvíte vše, co potřebujete vědět o RP2040, včetně projektů, produktů a příslušenství!

PŘEČÍST CELÉ: All You Need to Know About the Raspberry Pi RP2040 – Guides, Projects, Accessories & More!

Co je to cloud computing a jaký má význam pro internet věcí?

V tuto chvíli je již obtížné se ptát, co je to cloud computing. Říkáme to pořád. „Cloud computing“ to, „v cloudu“ ono, „připojit se ke cloudu“. Cloud, cloud, cloud.

Chcete říct, že nevíte, co je to cloud?

Proto může být pronikání do nových technologií tak skličující. Tento příspěvek je určen všem, kteří začínají s Arduinem a chtějí vědět, o čem je řeč, když se řekne „cloud“, ale bojí se zeptat. Podíváme se také na důvody, proč byste mohli chtít, aby byl IoT projekt, maker nebo Arduino připojen k onomu nepolapitelnému cloudu.

PŘEČÍST CELÉ: What is cloud computing, and what does it do for IoT?

Brány LoRaWAN – co potřebujete vědět!

LoRa a LoRaWAN pracují společně s 5. generací radiofrekvenčních (RF) technologií IoT na transformaci bezdrátového přenosu a internetu věcí! LoRaWAN je síťový protokol postavený na technologii LoRa, ale je v něm mnoho komponent, které umožňují jeho fungování – například brány LoRaWAN! Ačkoli se zdá, že brány jsou relativně jednoduchou součástí síťové architektury LoRaWAN, přesto byste měli vědět několik klíčových věcí. V dnešním článku se spolu se mnou dozvíte více!

PŘEČÍST CELÉ: LoRaWAN Gateways – What You Need to Know!

Co je to edge server? – Vestavěné systémy Edge Computing

Většina digitálního světa, jak ho známe, je ve skutečnosti postavena na serverech. Přemýšleli jste ale někdy o tom, co to vlastně servery jsou? Nebo co jsou to „edge servery“ a jakou roli hrají ve vestavěných systémech edge computingu? Pokud ano, pak jste na správném místě!

PŘEČÍST CELÉ: What is an Edge Server? – Edge Computing Embedded Systems

Vše o TinyML – základy, kurzy, projekty a další!

TinyML je v současné době jedním z nejžhavějších trendů v oblasti vestavných počítačů – odhaduje se, že v příštím desetiletí se na trhu objeví 2,5 miliardy zařízení s podporou TinyML a předpokládaná tržní hodnota za pouhých pět let přesáhne 70 miliard dolarů. Pokud chcete proniknout do všeho toho vzrušení, ale nejste si jisti, kde začít, je tento ucelený průvodce určen právě vám. Dozvíte se, co je to TinyML, jaké příležitosti nabízí a jak může v tomto vzrušujícím oboru začít pracovat každý!

PŘEČÍST CELÉ: Everything About TinyML – Basics, Courses, Projects & More!


Projekty

Není poblíž žádný soupeř? Žádný problém! Tato automatická šachovnice vám umožní hrát s ostatními na dálku

PŘEČÍST CELÉ: No opponent nearby? Not a problem! This automatic chessboard lets you play others remotely

Dvoufaktorové ověřovací zařízení Picoth

PŘEČÍST CELÉ: Picoth two-factor authentication device

Vyrobte si konzoli BMO Adventure Time poháněnou počítačem Raspberry Pi

PŘEČÍST CELÉ: Make a Raspberry Pi-powered BMO Adventure Time console


Související produkty

Raspberry Pi Pico

Pico je jednodeskový jednočipový počítač založený na mikrokontroléru Raspberry Pi RP2040. Podobně jako je Raspberry Pi přístupný a dostupný osobní počítač, je RP2040 přístupný a dostupný mikrokontrolér.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *