Zonepi Radar 4/2021

Velká nálož informací o Raspberry Pi Pico a další novinky a projekty, na které jsme v minulém týdnu narazili ve světě Raspberry Pi a ostatních jednodeskových počítačů.


Raspberry Pi Pico

V minulém týdnu si nešlo nevšimnout, že vyšlo Pico – první mikrokontrolér od Nadace Raspberry Pi. Další zajímavostí je jeho čip RP2040. Jak už název napovídá, tak také přichází přímo z dílny Raspberry Pi. Informací a novinek je tedy opravdu mnoho.

Zajímavé recenze

Rozšiřující desky pro Pico

Pimoroni v rámci spolupráce s Raspberry Pi připravilo už mnoho rozšiřujících desek pro Pico. Samozřejmě, že je v nejbližší době naleznete také u nás na RPishopu. Zatím se pro inspiraci podívejte, na co se můžete těšit.


Začínáme s MicroPythonem na Raspberry Pi Pico


Čip RP2040

Největší předností tohoto čipu je jeho otevřená komplexní dokumentace. Přes 600 stran textu a schémat, ideální volba na dlouhé zimní večery 😉

Pro návrh nového mikrokontroléru na čipu RP2040 se zase jistě hodí tento dokument:


Hackspace #39


Nové mikrokontroléry s RP2040

S Raspberry Pi Pico přicházejí do světa také další mikrokontroléry, které budou mít v sobě čip RP2040. Až budou dostupné určitě o některé rozšíříme naší nabídku.


Návod pro připojení senzorů k Raspberry Pi

Jak připojit senzory k Raspberry Pi? Kde získat potřebné knihovny?


Měření stejnosměrného napětí a proudu pomocí Arduina


Jaký je rozdíl mezi Raspberry Pi a počítačem?


Používáte Chromium? Funkce synchronizace přestanou fungovat 15. března

Uživatelé webového prohlížeče Chromium brzy ztratí přístup k několika klíčovým funkcím, včetně synchronizace záložek a hesel.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *