Zonepi radar #68 – 31/2021

Naprogramuj si vlastní pinball | Wireframe #53 ⦁ Vytvoř si vlastní adventuru s Ren’Py ⦁ Vychází Lakka 3.3 ⦁ Společnost Feral Interactive potvrdila, že se připravuje Total War: WARHAMMER III pro Linux ⦁ Raspberry Pi ‚WeatherClock‘ zobrazuje hodinovou předpověď počasí ⦁ sBITX: Hackvatelný HF SDR pro Raspberry Pi ⦁ OV2640 vs OV7670: Srovnání specifikací, ukázkové snímky, datové listy, možnosti objektivů, vývody, kompatibilita a návody


Naprogramuj si vlastní pinball | Wireframe #53

Nechte pádla klapat a kuličku odrážet od nárazníků. Kód najdete v novém čísle časopisu Wireframe, které je nyní k dispozici.

Videoher s pinballem je tolik, že se z něj stal samostatný žánr. Pro těch pár z vás, kteří se s pinballem z nějakého důvodu nesetkali, uvádíme, že vznikl jako analogový arkádový automat, kde se kovová kulička vystřelovala na šikmou hrací plochu a odrážela se mezi překážkami. Hráč ovládá dvojici pádel stisknutím tlačítek na obou stranách stroje, které následně vrhají kuličku zpět na herní plochu, aby zasáhla překážky a získala body. Hra končí, když míček propadne východem v dolní části hrací plochy.

Code your own pinball game | Wireframe #53


Vytvoř si vlastní adventuru s Ren’Py

Ren’Py je open-source, čili zdarma ke stažení a používání. Své výtvory můžete dokonce sdílet, aniž byste museli platit autorské poplatky nebo licence. Ren’Py obsahuje jednoduchý skriptovací jazyk, kterým můžete řídit tok příběhu a přidávat na stránky interaktivitu. Engine také obsahuje široký výběr animací a přechodových efektů, které oživí vaše hry a grafické romány, aniž byste se museli učit složitý animační software, a podporuje nejběžnější grafické a zvukové formáty, jako jsou JPG, PNG, MP3 a spoustu dalších.

Make adventure games with Ren’Py


Vychází Lakka 3.3

Byla vydána nová verze aplikace Lakka!

Lakka 3.3 release


Společnost Feral Interactive potvrdila, že se připravuje Total War: WARHAMMER III pro Linux

Poté, co jsme se nedávno zmínili o tom, že Total War Saga: TROY pro Linux již nebude, se na druhou stranu dozvídáme, že Total War: WARHAMMER III pro Linux od společnosti Feral Interactive stále oficiálně vychází.

Hra Total War: WARHAMMER III vychází ještě letos. Předobjednat si ji můžete v obchodě Humble Store a ve službě Steam.

Feral Interactive confirms Total War: WARHAMMER III for Linux is in progress


Raspberry Pi ‚WeatherClock‘ zobrazuje hodinovou předpověď počasí

Seznamte se s digitálně-analogovými hodinkami WeatherClock od Eli, které zobrazují počasí v každou denní hodinu a čas. Zde je příklad: každý den ve tři hodiny odpoledne místo toho, aby hodinová ručička ukazovala pouze na číslo tři na ciferníku hodin, ukazuje také na vizuální znázornění toho, jaké je počasí. Eliiny hodiny WeatherClock samozřejmě stále ukazují čas pomocí standardních pozic hodinové a minutové ručičky, ale plní dvě úlohy v jedné a vypadají mnohem zajímavěji než běžné hodiny.

Raspberry Pi ‘WeatherClock’ shows you the hour’s forecast


sBITX: Hackvatelný HF SDR pro Raspberry Pi

Levné a snadno použitelné klíče SDR jsou nesmírně účinným nástrojem pro poznávání rádiových technologií. Sestavení vlastního SDR však není něco, na co by si trouflo příliš mnoho hackerů. [Ashhar Farhan, VU2ESE] doufá, že se to podaří změnit pomocí sBITX, hackovatelného vysokofrekvenčního SDR vysílače navrženého na Raspberry Pi.

sBITX: Hackable HF SDR For The Raspberry Pi


OV2640 vs OV7670: Srovnání specifikací, ukázkové snímky, datové listy, možnosti objektivů, vývody, kompatibilita a návody

Vše, co byste měli vědět o těchto dvou obrazových snímačích.

OV2640 vs OV7670: Spec Comparison, Sample Images, Datasheets, Lens Options, Pinouts, Compatibility, and Tutorials


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *