Zonepi radar #67 – 30/2021

Vyšel LibreELEC (Matrix) 10.0 RC1 * Debian 11.0 „Bullseye“ vyjde v srpnu * Projekt: Hraní her Atari v cloudu * Projekt: Humánní past na myši | The MagPi #108 * Projekt: Stavba velkoformátového domina pomocí robota

Vyšel LibreELEC (Matrix) 10.0 RC1

LibreELEC 10.0 RC1 je tady (interní verze 9.97.1)! přináší Kodi (Matrix) v19.1 (+ další opravy) pro uživatele LibreELEC.

LibreELEC (Matrix) 10.0 RC1

Debian 11.0 „Bullseye“ vyjde v srpnu

Vývojáři Debianu chtějí vydat Debian 11.0 „Bullseye“ v sobotu 14. srpna 2021.

Debian 11.0 “Bullseye” Gets An August Release Date

Projekt: Hraní her Atari v cloudu

Hackaday

(…) [Michael Kohn] vytvořil tento projekt hlavně jako způsob, jak se lépe seznámit s Kubernetes, open-source softwarem, který pomáhá automatizovat a nasazovat aplikace založené na kontejnerech. Nastavení běží na dvou počítačích Raspberry Pi 4, ke kterým lze přistupovat nasměrováním prohlížeče na správnou IP adresu v jeho síti nebo připojením přes VNC. Odtud emulátor spouští specifickou hru Space Revenge, která byla vybrána pro své paměťové nároky a nezatížení autorskými právy. Existují určitá omezení v tom, že emulátor, který používá, neimplementuje všechny ovládací prvky Atari a že zvuk není dostupný prostřednictvím nastavení vzdálené plochy, ale přesto je to působivé. (…)

Cloud-Based Atari Gaming

Projekt: Humánní past na myši | The MagPi #108

Bezpečné chytání myší je lepší způsob řešení problému a použití Raspberry Pi znamená, že je třeba méně dohledu. V novém čísle časopisu The MagPi se na to Rob Zwetsloot podíval s tvůrcem Andrewem Taylorem. (…)

Raspberry Pi

Humane mouse trap | The MagPi #108

Projekt: Stavba velkoformátového domina pomocí robota

Hackaday

Vytváření velkých uměleckých expozic domina je zdlouhavý a nervy drásající proces, při kterém může shození jediného domina znamenat, že musíte začít od začátku. Aby se proces vytváření těchto děl zautomatizoval, sestrojil tým ve složení [Mark Rober], [John Luke], [Josh] a [Alex Baucom] robota Dominator, který je schopen položit 100 000 domin za pouhých 24 hodin. Podívejte se na video! (…)

Create Large Scale Domino Art With A Robot

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *