Zonepi radar #87

Raspberry Pi RP2040: funkce, desky, projekty

Jednodeskové počítače Raspberry Pi jsou v hardwarové komunitě běžně známé a používané. V lednu 2021 se nadace Raspberry Pi vydala cestou k jednočipům. Vývojová deska s názvem Raspberry Pi Pico nesoucí výkonný jednočip RP2040 si získala velkou pozornost díky nečekaně nízké ceně $4.

Raspberry Pi RP2040 se díky své nízké ceně a vysokému výkonu stal oblíbenou volbou. V tomto článku vám Odhalíme tajemství jednočipu RP2040, abychom vám pomohli rychle začít s vlastními projekty s využitím různých desek a návodů založených na RP2040, můžete si dokonce navrhnout vlastní desku plošných spojů.

Otevřít článek

Raspberry Pi Pico

Pico je jednodeskový jednočipový počítač založený na mikrokontroléru Raspberry Pi RP2040. Podobně jako je Raspberry Pi přístupný a dostupný osobní počítač, je RP2040 přístupný a dostupný mikrokontrolér.

Otevřít kartu produktu

Programování pro děti

Na celém internetu mi chyběl web, který by shromažďoval co nejvíce informací na jednom místě – od těch základních pro školkové děti, až po druhostupňové děti.

Vytvořil jsem tak webovou stránku, kde najdete různé tipy, hry, stavebnice nebo roboty.

Začít programovat není nikdy pozdě!

Tato stránka vznikla jako další projekt stránky https://www.chiptron.cz.

Pokud máte dotaz nebo se chcete podělit o vaše nápady, přidejte se na facebookovou skupinu Programování pro děti.

Otevřít stránku

PicoLight

Bukurešťští tvůrci Alexandra Covor, Constantin Craciun a Mihnea Stoica, kteří jsou aktivními členy komunity open-source hardwaru, pravidelně zveřejňují projektové návody pro širší komunitu. Působivé obrázky jejich projektů jsou pro vzbuzení zájmu nezbytné. Najít správné světlo, které by jejich snažení ozářilo, se však stávalo výzvou, a tak se tým jako všichni dobří tvůrci rozhodl vytvořit si vlastní.

Otevřít článek

Vyrobte si z Build HAT jednoduchý herní ovladač

V tomto projektu použijete Raspberry Pi Build HAT, snímač a kolečko motoru LEGO® Technic™ a knihovnu Python Turtle k vytvoření jednoduchého herního ovladače, který můžete použít ke hře Pong.

Otevřít článek

Raspberry Pi Build HAT

Propojte výpočetní výkon Raspberry Pi s motory a senzory LEGO® Technic™.

Otevřít kartu produktu

Recenze DACBerry 400 S

Raspberry Pi 400 má na zadní straně řadu portů, ale jeden citelně chybí, a to speciální konektor pro zvukový výstup. Převodník DACBerry 400 S je navržen tak, aby to řešil, a zároveň nabízí vstup pro mikrofon prostřednictvím stejné pozlacené 3,5mm zásuvky.

Otevřít článek

Raspberry Pi 4 Model B

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem – posílit technické vzdělávání dětí – a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4 Model B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Otevřít

Raspberry Pi 400

Kompaktní stolní počítač zabudovaný v klávesnici. Výkon převyšující standardní Raspberry Pi 4. Chlazení na špičkové úrovni. Klávesová zkratka pro vypnutí a zapnutí počítače (Fn+F10). Konektivita: dvoupásmová Wi-Fi, Bluetooth, 40pinový GPIO konektor, microSD slot, 2 × microHDMI, napájecí USB-C, 2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 1 × Gigabit Ethernet.

Otevřít

Raspberry Pi Compute Module 4

Výpočetní modul se silou Raspberry Pi 4. Rozhraní Gigabit Ethernet, PCIe Gen 2 x1, 2 × HDMI, 2 × DSI, 2 × CSI a další. Volitelná velikost eMMC i RAM. Volitelná vestavěná Wi-Fi & Bluetooth s interní anténou a UFL konektorem pro připojení externí antény.

Otevřít

Pinta 2.0, dokončení portu na GTK3 a .NET 6

Jedná se o nové vydání Pinta, které bylo nyní portováno na GTK 3 a .NET 6! Velký dík patří následujícím přispěvatelům, kteří na tomto vydání pracovali: @cameronwhite, @jpobst, @darkdragon-001, @thekolian1996 a @iangzh.

Otevřít článek

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *