Edison V3

Už je to tady, 3. generace Edisona!

František Křižík by měl radost! Dlouho očekávaná novinka, Edison V3 je konečně venku. Od roku 2016, kdy vyšla verze 2.0 se svět STEAM vzdělávání posunul o velký kus dopředu a proto je potřeba upgradovat na vyšší verzi i Edisona.

Pro Vás, co Edisona ještě neznáte, shrneme ty nejdůležitější informace, které byste o něm měli vědět. Na rozdíl od dalších podobných interaktivních hraček je Edison skvělý především v tom, že si s ním můžou hrát všechny věkové kategorie a stále se nebudou nudit. Bez zkušeností s programováním ho naučíte sledovat čáru, reagovat na tlesknutí nebo se vyhýbat překážkám. Společně s tím jak rostou schopnosti dětí se otevírají další možnosti jak robota využívat a programovat. Možná Vás to překvapí, ale dokáže ho ovládat dokonce i 4 leté dítě a to díky programování čárovými kódy. Pro ty, kteří už mají více zkušeností, umožňuje Edison pokročilejší programování pomocí bloků, EdPy nebo EdScratch. Také Vás jistě potěší, že tento malý a poměrně robustní robůtek je také kompatibilní s LEGO stavebnicí. K základní verzi si můžete pořídit i EdCreate, sadu součástek, z kterých je možné postavit například bagr nebo jeřáb. Za zmínku stojí i EdMat interaktivní mapa s čárovými kódy na které pohodlně vyzkoušíte základní funkce.

Jestli už máte jednoho Edisona doma a přemýšlíte o tom, že byste chtěli pořídit druhého do rodiny, nemusíte mít obavy, 3. generace je plně kompatibilní s předchozí verzí i s ostatním příslušenstvím. Navíc ho výrobce prodává za stejnou cenu jako starý model. To je v dnešním světě spíše výjimka.

Ukázkové video

Na co se můžete u nové verze těšit?

Pokud máte doma starší verzi, jistě se Vám stalo, že jste někam zašantročili kabel pro přenos dat nebo jste zrovna neměli po ruce nabité baterky. Oba tyto problémy byly
u 3. generace vyřešeny. Nově Edison využívá vestavěné nabíjecí baterie, která vydrží více než hodinu
a integrovaný USB A kabel, který slouží jak pro nabíjení, tak i pro nahrávání programu do robota.

Další zajímavou novinku využijí bohužel pouze majitelé iPadu. Ti budou mít práci s nahráváním kódu ještě o chlup snazší. Jim totiž stačí Edisona pouze položit na displej, zmáčknout tlačítko a program se nahraje bez hledání správné zdířky.

Společně s novou verzí vychází i praktický ovladač EdRemote. Na jednotlivá tlačítka si můžete nahrát různé příkazy. Tím se stává Edison mnohem lépe ovladatelný
a můžete s ním snadno plnit sofistikovanější úkoly nebo třeba tancovat.

Edison je velmi oblíbený i ve školství a různých zájmových kroužcích. Na ně se také myslelo a začátkem ledna vyšel EdCharger. Tato dokovací stanice dokáže nabíjet až 5 robotů zároveň, čímž jistě usnadní a zefektivní hodiny informatiky.

Mohlo by se hodit

Adaptér USB C – USB A
  • Pokud už na Vašem zařízení nemáte USB A port, oceníte adaptér USB C – USB A

Závěr

Velkou recenzi čekáme v nadcházejících týdnech, hned jen co nám Edisony přijedou na sklad!
Jisté ale je, že s novou verzí Edisona se dočkáme nejen nových funkcí a posíleného hardwaru uvnitř robota, ale také snazšího ovládání, svižnějšího nahrávání kódu a celkově příjemnějšího zážitku ze hry i z programování.
Těšíte se na novou vlnu zábavy? My ano!
Neváhejte nám dát vědět na které novinky se těšíte Vy a jaké projekty s rodinou robotů Edison chystáte rozjet.

Zdroje

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *