Zonepi radar #83

Astro Pi Mission Zero: Mladí lidé mohou pojmenovat kus vesmírné historie

Mladí lidé nemusí čekat, až se stanou astronauty, aby se mohli zúčastnit vesmírné mise! V Mission Zero, bezplatné programátorské iniciativě pro začátečníky, mohou v rámci evropské soutěže Astro Pi Challenge vytvořit jednoduchý počítačový program a ještě dnes ho poslat na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS).

Otevřít článek

Konečně si můžeme zahrát hry z N64 a PS1 v GPi Case! Čas na upgrade na Pi Zero 2 👍

V tomto videu vám ukážu, jak nainstalovat a nastavit Raspberry Pi Zero 2 W v pouzdře Retroflag GPi Case! Recalbox vydal obraz, který nám umožní snadno přidat Zero 2 do kapesního počítače GPi Case, čímž získáme větší výkon a možnost hrát hry z PS1 a N64! Pokud jste chtěli přidat do svého Raspberry Pi Zero handheldu více výkonu a síly, pak Zero 2 W je přesně ono.

Otevřít video na YouTube

RetroFlag GPi CASE

Retro pouzdro ve stylu Game Boy promění Vaše Raspberry Pi Zero ve stroj času, který Vás vrátí do doby bez internetu a všeho s ním spojeným.

Otevřít kartu produktu

Představujeme Arduino UNO Mini Limited Edition: Předobjednávky jsou nyní otevřeny

Ikonická deska Arduino je zpět v podobě limitované edice UNO Mini. Předobjednávky byly právě spuštěny, takže pokud chcete získat tento úžasný kousek historie Arduina, neotálejte.

Otevřít článek

Vojtech Šmiro: Práce a studium na Raspberry Pi bez zraku

Vojtech Šmiro je nevidomý uživatel Raspberry Pi a skalní fanoušek Linuxu. Už více než rok používá se svými přáteli Raspberry Pi 4 jako osobní počítač a neměnil by.

V rozhovoru se mimo jiné dozvíte:

  • Jaké specifické potřeby mají nevidomí uživatelé.
  • Jaké jsou plusy a mínusy každodenního používání Raspberry Pi 4.
Otevřít článek

MagPi 112: Neuvěřitelné projekty založené na Raspberry Pi Zero 2 W

Objevte 40 neuvěřitelných projektů, které můžete vytvořit s novým počítačem Zero 2 W. Doufáme, že si všichni naši předplatitelé užívají svůj bezplatný počítač, a nyní je ideální čas přemýšlet o tom, co všechno můžete s nejmenším počítačem Raspberry Pi vytvořit.

Otevřít článek

Raspberry Pi Zero 2 W

Raspberry Pi Zero 2 W je nástupcem přelomového počítače Raspberry Pi Zero W. Při zachování zpětné kompatibility dosahuje až 5 × vyššího výkonu.

Otevřít kartu produktu

Hraní na Linuxu s Ubuntu Desktop – 1. část: Steam a Proton

Blíží se prázdniny, a pokud jste na tom podobně jako já, znamená to jediné: podzimní výprodej ve službě Steam je v plném proudu!

Několik let předtím, než jsem nastoupil do společnosti Canonical jako produktový manažer Ubuntu Desktop, jsem byl producentem videoher (a minimálně jeden z mých titulů se dočkal nativního linuxového portu, což vás jistě potěší). Zlepšení herního zážitku v Ubuntu je tedy na mém seznamu úkolů. Vzhledem k tomu, že uživatelská základna Linuxu na službě Steam na začátku tohoto roku překonala 1% hranici – což může, ale nemusí souviset s chystaným linuxovým Steam Deckem – se rok 2022 rýsuje jako skvělý rok pro linuxové hraní!

V prvním z minisérie blogů jsem chtěl rozebrat některé z nejjednodušších způsobů, jak začít s hraním na Ubuntu. V prvním díle začneme tím nejzřejmějším: Steamem (a Protonem).

Otevřít stránku

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *