Zonepi Radar 20/2020

Týdeník ze světa jednodeskových počítačů je tady a představí Vám novinky a projekty, na které jsme v minulém týdnu natrefili.


Odroid C4

V tomto týdnu vyšla zajímavá videa o Odroidu-C4. V prvním se dozvíte jeho funkce a představí základní operační systémy. Druhé video se zabývá testováním Android TV na Odroidu C4.


Používejte Dropbox na Raspberry Pi

Dropbox je oblíbená služba pro hostování cloudových souborů, která umožňuje synchronizaci souborů mezi servery Dropboxu a dalšími zařízeními. V tomto tutoriálu se dozvíte, jak na to:


Ovládejte Raspberry Pi kameru z webu

Raspberry Pi nabízí mnoho možností použití. Díky tomu vzniká spoustu zajímavých projektů. Tento projekt Vám ukáže, jak můžete Raspberry Pi kameru ovládat dálkově z webu pomocí  Anvil a Python webové služby, kterou můžete spustit lokálně.


Nainstalujte Raspbian X na Raspberry Pi 4

Raspbian X je šikovný operační systém založený na Raspbian Linuxu s předinstalovanými službami jako je Steam Link, Box86 a RetroPie. Raspbian X pouze vytváří první dojem a vzhled Windows 10. Poznejte výhody a nevýhody tohoto operačního systému a naučte se, jak nainstalovat Raspbian X na Raspberry Pi:


iRaspbian – nakousnutá malina

Pro všechny fanoušky nakousnutého ovoce máme dobré zprávy – iRaspbian také existuje.


Hostování webové stránky na RPi přes internet s nestatickou IP

Tento projekt Vám ukáže, jak číst data ze senzorů pomocí Raspberry Pi a dynamicky je zobrazovat na webových stránkách.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *