Zonepi radar #88

10 nejzajímavějších oznámení veletrhu CES 2022

Další rok, další CES. Veletrh CES 2022 však nebyl jako ty ostatní. Byl poznamenán zhoubou Omicronu, což vedlo k tomu, že akce uvízla v podivném fyzicko-internetovém hybridním limbu. Přesto pandemie a logistické noční můry nestačily k tomu, aby zabránily společnostem v debutu skutečně divokých technologií. Zde je 10 nejbláznivějších věcí, které CES tentokrát nabídl.

Otevřít článek

Heroic Games Launcher 2.0.0 přináší výrazně vylepšený přihlašovací systém pro Epic Games

Neoficiální aplikace Heroic Games Launcher končí rok 2021 s pořádným třeskem, vydala novou velkou verzi vylepšující spoustu funkcí.

Jednou z hlavních nepříjemností byl dříve přihlašovací systém, který používal externí prohlížeč a pro skutečný vstup bylo potřeba něco kopírovat/vkládat. Ten byl nahrazen novým systémem, který přímo spolupracuje s Epic Store, takže je mnohem jednodušší se do něj dostat. Aplikace má také nový design a místo navigačního panelu v horní části používá postranní panel, což vypadá o něco lépe.

Otevřít článek

Raspberry Pi AI: Picroft Voice Assistant

Hlasový asistent Picroft nainstalovaný na Raspberry Pi 4, včetně párování zařízení, nastavení WiFi, konfigurace zvuku a různých ukázek této bezplatné umělé inteligence. Picroft je verze open source hlasového asistenta Mycroft pro Raspberry Pi a lze ji získat na adrese https://mycroft.ai/.

Otevřít video na YouTube

Jednoduché nastavení multibootu pro raspberry pi na libovolném zařízení*

*jakékoli rozumné zařízení. S toustovačem se mi to nepodařilo.

Otevřít video na YouTube

Raspberry Pi 4 Model B

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem – posílit technické vzdělávání dětí – a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4 Model B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Otevřít

Raspberry Pi 400

Kompaktní stolní počítač zabudovaný v klávesnici. Výkon převyšující standardní Raspberry Pi 4. Chlazení na špičkové úrovni. Klávesová zkratka pro vypnutí a zapnutí počítače (Fn+F10). Konektivita: dvoupásmová Wi-Fi, Bluetooth, 40pinový GPIO konektor, microSD slot, 2 × microHDMI, napájecí USB-C, 2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 1 × Gigabit Ethernet.

Otevřít

Raspberry Pi Compute Module 4

Výpočetní modul se silou Raspberry Pi 4. Rozhraní Gigabit Ethernet, PCIe Gen 2 x1, 2 × HDMI, 2 × DSI, 2 × CSI a další. Volitelná velikost eMMC i RAM. Volitelná vestavěná Wi-Fi & Bluetooth s interní anténou a UFL konektorem pro připojení externí antény.

Otevřít

Plotr z PVC trubek tiskne pěkné obrázky

Uživatel tuenhidiy chtěl vytvořit nový druh CNC plotru, který by se lišil od téměř všech ostatních, které jste viděli. Namísto hliníkových výlisků nebo dřeva je tento stroj zkonstruován z různých kusů PVC trubek, které jsou všechny nařezány na přesnou délku, a proto se jmenuje „CoreXZ Puzzle Pipe Plotter„.

Otevřít článek

Arduino Uno Rev3, originál

Deska Arduino Uno je založena na čipu ATmega328. Deska má 14 digitálních vstupních/výstupních pinů (6 z nich můžete využívat jako výstupy pro pulsně šířkovou modulaci), 6 analogových vstupů, frekvenci 16MHz, USB 2.0, napájecí jack, ICSP header a resetovací tlačítko.

Otevřít kartu produktu

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *