Inspirace pro zábavu

S víkendem přichází většině z nás čas pracovního klidu. Venku se otepluje, jenže my bychom měli sedět doma. Z našich obýváků do Vašich obýváků proto posíláme inspiraci pro domácí zábavu a relax.

MAKERbuino

Sestavte si vlastní herní konzoli! S MAKERbuino si osaháte každou její součástku. K sestavení budete potřebovat jen mikropáječku, kalafunu a pájku. S malou pomocí to zvládne už 11leté dítě. Předpokládaná doba sestavování je 5 hodin.

Sestavením to všechno teprve začíná! Další hodiny zábavy tvoří vytváření a hraní vlastních her a různé experimentování s hardwarem.

Pár klasických her do začátku je na přibalené SD kartě! Další hry si můžete stáhnout z online galerie her MAKERbuino. Všechny hry jsou open-source a ke stažení jako zkompilovaný soubor .HEX i jako zdrojový kód.

Mover Kit

Tech Will Save Us® věří, že by děti měli technologii využívat tvořivě, ne ji jen pasivně konzumovat – poznat, jak funguje, sestavit si jí sami. Mover Kit je přesně ono, je podobně jednoduchý jako LEGO nebo papírová vlaštovka, ale mnohem zajímavější!

Mover Kit reaguje na pohyb podle toho, jak si ho děti vlastnoručně naprogramují. Můžou běhat, skákat, tancovat, točit se, sestrojit si světelný meč, kouzelnickou hůl, policejní majáček, nebo něco jiného, co je zrovna napadne a Mover Kit si k tomu účelu přizpůsobit.

Pi4 + Lakka

Vraťte se k legendárním hrám minulosti, postavte si retro konzoli! Stačí vzít Raspberry Pi 4 a nainstalovat na něj operační systém Lakka.

Raspberry Pi 4 je malý, cenově dostupný jednodeskový počítač. Má dostatečný výkon pro emulaci většiny retro konzol, jako jsou např. Nintendo NES, SEGA Genesis, Sony PlayStation nebo Arcade Games.

Lakka zahrnuje veškerý potřebný software (mimo her).

Nováčci mohou použít SD kartu s instalačním programem NOOBS, ve kterém je instalace Lakky otázkou několika kliknutí.

Pi4 + KODI

Pusťte si přesně ten pořad, na který máte zrovna chuť. Stačí vzít Raspberry Pi 4 a nainstalovat na něj operační systém LibreELEC.

Raspberry Pi 4 je malý, cenově dostupný jednodeskový počítač s dostatečným výkonem pro přehrávání 4K videa.

LibreELEC je minimalistický operační systém s multimedálním přehrávačem KODI. Ten nabízí moderní uživatelské rozhraní pro domácí kina a televize pro přehrávání multimédií z lokálních i online zdrojů.

VIM3 + Android

VIM3 je nejnovější přírůstek do oblíbené série jednodeskových počítačů Khadas VIM. Má výkonný SoC Amlogic A311D se čtyřmi výkonovými jádry Cortex A73 (2,2 GHz) a dvěma úspornými jádry Cortex A53 (1,8 GHz). Všech šest jader je sloučeno v šestihranné konfiguraci a vyrobeno 12nm procesem pro maximalizaci výkonu a tepelné a elektrické účinnosti.

Podporuje Android 9.0, Android TV a Linux (CoreELEC, Ubuntu a další).

VIM3 zvládne prakticky cokoliv, od běžné kancelářské práce, přes přehrávání multimédií a hraní her pro Android, až po Edge computing a AI aplikace.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *