Bookworm – nová verze Raspberry Pi OS

Bookworm – nová verze Raspberry Pi OS

Letošní vydání Debianu nese krycí jméno Bookworm (podle vedlejší postavy z filmu Toy Story 3). Čistý Debian Bookworm obsahuje hlavně inkrementální aktualizace softwaru. Můžete se podívat na celý seznam, ale většina se uživatelů Raspberry Pi nedotkne. Hlavní změny pocházejí z dílny vývojářů Raspberry Pi OS, kteří poslední rok a něco pracovali na úplně nové architektuře Raspberry Pi desktopu.

Nejlepší operační systémy pro Raspberry Pi v roce 2022

Nejlepší operační systémy pro Raspberry Pi v roce 2022

Kouzlo úspěchu počítačů Raspberry Pi spočívá v tom, že jsou podporovány širokou řadou operačních systémů a programů, což uživatelům umožňuje přizpůsobit si malý počítač na míru rozmanitým úkolům. V tomto článku se dozvíte o těch nejlepších operačních systémech pro Raspberry Pi, které umožňují využít ho rozmanitými způsoby.

Zonepi radar #82

Zonepi radar #82

Bullseye – nové ovládání kamery • Jetson AGX Orin, chystaný nástupce Jetson Nano Xavier • Nastavení počítače Raspberry Pi bez obrazovky ve Windows 10 a Windows 11 • Efekt strojového učení: Kouzelné krabičky a strojové myšlení 2.0 • Ponořte se do 4. sezóny Arduino EDUvision • Rozšiřte své znalosti programování v jazyce Python

Bullseye – velká aktualizace Raspberry Pi OS

Bullseye – velká aktualizace Raspberry Pi OS

Každé dva roky vydává Debian, na kterém je Raspberry Pi OS založený, novou verzi. Debian „Buster“ byl základem Raspberry Pi OS od svého vydání v roce 2019 a Debian „Bullsey“ byl vydán letos v srpnu. (Jak někteří z Vás možná ví, Debian pojmenovává své verze podle spotav z filmu Toy Story – Bullseye byl Woodyho kůň v Toy Story 2.) „Bullseye“ verze Raspberry Pi OS vyšla 8. listopadu 2021 a přináší vedle nového základu převzatého z Debianu také velký balík vlastních změn a vylepšní.