Zonepi radar #82

Bullseye – nové ovládání kamery

Když jsme minulý týden vydali první obraz operačního systému Raspberry Pi založený na Debianu Bullseye, upozornili jsme na změnu, která je nesmírně důležitá pro všechny, kteří napsali program pro Raspberry Pi s kamerou: ovladač, který Raspberry Pi používá pro přístup k modulům kamer, byl nahrazen ovladačem libcamera.

Tyto velmi významné změny znamenají méně softwaru s uzavřeným zdrojovým kódem, usnadňují vývoj nového hardwaru a softwaru pro kamery, ale také znamenají, že nové verze Raspberry Pi OS již nebudou podporovat známé aplikace raspicam a knihovnu Picamera v jazyce Python.

Otevřít článek

Raspberry Pi HQ kamera

Raspberry Pi High Quality Camera je vysoce kvalitní modul kamery značky Raspberry Pi pro počítače Raspberry Pi. Nabízí vyšší rozlišení 12 Mpx (oproti 8 Mpx) a vyšší citlivost (pixel má přibližně o 50 % větší plochu, která výrazně zlepšuje kvalitu obrazu v šeru), než kamera v2. Kamera je nově vybavena bajonetem typu C a umožňuje výměnu objektivů. Podporuje objektivy typu C a CS.

Otevřít kartu produktu

Jetson AGX Orin, chystaný nástupce Jetson Nano Xavier

Uveďte své produkty nové generace v život s nejvýkonnějším počítačem s umělou inteligencí na světě pro energeticky úsporné autonomní stroje. Šestinásobný výkon oproti minulé generaci, 200 TOPS pro více souběžných inferenčních pipelines AI a podpora vysokorychlostního rozhraní pro více senzorů z něj činí ideální řešení pro aplikace od výroby a logistiky až po maloobchod a zdravotnictví.

Otevřít článek

Počítače Nvidia

Výkonnost umělé inteligence na nové úrovni pro robotiku nové generace.

Otevřít kategorii

Nastavení počítače Raspberry Pi bez obrazovky ve Windows 10 a Windows 11

Jediným omezením toho, co můžete s počítačem Raspberry Pi dělat, je vaše představivost, ale i když jsou vaše ambice úplně všední, stále se s ním dá užít spousta zábavy. V mnoha případech budete chtít Raspberry Pi používat bez obrazovky. Je možné jej takto nastavit i pomocí počítače se systémem Windows 10 nebo Windows 11? Ano. Zde je návod, jak na to.

Otevřít článek

Raspberry Pi 4 Model B – 8GB RAM

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem – posílit technické vzdělávání dětí – a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4 Model B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Otevřít kartu produktu

Efekt strojového učení: Kouzelné krabičky a strojové myšlení 2.0

Jak se liší výuka dětí a mladých lidí o strojovém učení (ML) od výuky o jiných aspektech výpočetní techniky? Profesor Matti Tedre a Dr. Henriikka Vartiainen z University of Eastern Finland se o některé odpovědi podělili na našem posledním výzkumném semináři.

Otevřít článek

Ponořte se do 4. sezóny Arduino EDUvision

Doufáme, že jste s námi byli během čtvrté sezóny Arduino EDUvision, která právě skončila. Zažili jsme skvělé chvíle a odezva komunity byla vynikající.

Arduino EDUvision začal jako způsob, jak kompenzovat nedostatek akcí během roku 2020. A nyní jsme již živě odvysílali 40 dílů, které každý týden naladily tisíce diváků, kteří s námi vedli rozhovory s hosty z oblasti vzdělávání, techniky, vědy a STEM.

Poslední sezóna, která skončila 11. listopadu, se dočkala i doprovodného podcastu.

Otevřít článek

Rozšiřte své znalosti programování v jazyce Python

Chcete zlepšit své znalosti programování v jazyce Python? Začínáte se učit? Ve spolupráci s O’Reilly jsme pro vás připravili nový balíček, který vám pomůže na vaší cestě. Tento balíček pro programátory obsahuje elektronické knihy pro lidi všech úrovní zkušeností, včetně knih Introducing Python, 2. vydání; High Performance Python, 2. vydání; a také elektronické knihy obsahující specializované znalosti, jako je Web Scraping with Python, 2. vydání; Test-Driven Development with Python, 2. vydání; a další. Svým nákupem také podpoříte organizaci Code for America, která využívá principy a postupy digitálního věku ke zlepšení toho, jak vláda slouží americké veřejnosti a jak veřejnost zlepšuje vládu.

Otevřít stránku

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *