Zonepi radar #85

Tutorial pro Raspberry Pi: Hostování Minecraft serveru na Ubuntu Desktop

Vítejte u druhého dílu naší série příspěvků o hrách na Linuxu v předvánočním období. Tento týden jsme pro vás připravili návod, který vás naučí vytvořit základní Minecraft server na Raspberry Pi s Ubuntu Desktop, abyste mohli hrát lokálně s přáteli.

Je to skvělý odpolední projekt, na kterém můžete pracovat s přáteli nebo členy rodiny!

Otevřít článek

Raspberry Pi 4 Model B

Raspberry Pi je nejoblíbenější jednodeskový počítač na světě. První model přišel v roce 2012 se skromným cílem – posílit technické vzdělávání dětí – a odstartoval malou průmyslovou revoluci. Raspberry Pi 4 Model B je dosud nejvýkonnější model a první plnohodnotná náhrada PC!

Otevřít

Raspberry Pi 400

Kompaktní stolní počítač zabudovaný v klávesnici. Výkon převyšující standardní Raspberry Pi 4. Chlazení na špičkové úrovni. Klávesová zkratka pro vypnutí a zapnutí počítače (Fn+F10). Konektivita: dvoupásmová Wi-Fi, Bluetooth, 40pinový GPIO konektor, microSD slot, 2 × microHDMI, napájecí USB-C, 2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 1 × Gigabit Ethernet.

Otevřít

Raspberry Pi Compute Module 4

Výpočetní modul se silou Raspberry Pi 4. Rozhraní Gigabit Ethernet, PCIe Gen 2 x1, 2 × HDMI, 2 × DSI, 2 × CSI a další. Volitelná velikost eMMC i RAM. Volitelná vestavěná Wi-Fi & Bluetooth s interní anténou a UFL konektorem pro připojení externí antény.

Otevřít

Retro hry s Raspberry Pi, 2. vydání

Připravte se znovu si zamilovat klasické hry s knihou Retro Gaming with Raspberry Pi (2nd edition).

Sestavení herní konzole a znovuobjevování starých klasických her je neuvěřitelně obohacující projekt jak pro začátečníky, tak pro dlouholeté nadšence do Raspberry Pi. V naší 164stránkové knize se dozvíte, jak nastavit RetroPie a získat klasické hry.

Otevřít článek

NVIDIA spolupracuje s iD Tech na novém kurzu AI a strojového učení

Společnost NVIDIA navázala spolupráci s iD Tech, předním poskytovatelem vzdělávání v oblasti STEM pro děti a mládež, a vytvořila zcela nový certifikační program založený na NVIDIA Jetson Nano. Certifikační program Umělá inteligence a strojové učení je desetitýdenní virtuální kurz ve stylu bootcampu. Je určen studentům ve věku 13-19 let, kteří chtějí zlepšit své dovednosti v jazyce Python a ponořit se do umělé inteligence.

Otevřít článek

NVIDIA Jetson AGX Xavier Developer Kit

Zařízení, se kterým můžete snadno vytvářet a implementovat komplexní robotické AI aplikace do výroby, pro dodávky, maloobchod, zemědělství a další.

Otevřít kartu produktu

Momentky z historie umělé inteligence a zdroje pro vzdělávání v oblasti umělé inteligence

Příběh umělé inteligence (AI) je příběhem o lidech, kteří se snaží pochopit, co je dělá lidmi. Některé epizody tohoto příběhu jsou fascinující. Mohly by vašim žákům pomoci nahlédnout, o čem tento obor je, a s trochou štěstí je přimět k dalšímu zkoumání.

Ve 12. čísle Hello World, našeho bezplatného časopisu pro učitele informatiky, George Boukeas, DevOps Engineer pro Astro Pi Challenge zde v nadaci, představuje velké momenty v historii umělé inteligence (AI), o které se můžete podělit se svými studenty.

Otevřít článek

Vyšel Kali Linux 2021.4

Konec roku 2021 je za dveřmi, a proto vydáváme poslední letošní verzi Kali Linux 2021.4, která je připravena k okamžitému stažení nebo aktualizaci.

Shrnutí seznamu změn od vydání 2021.3 ze září 2021 je následující:

  • Vylepšená podpora Apple M1
  • Široká kompatibilita pro Sambu
  • Přepínání zrcadel správců balíčků
  • Témata Kaboxer
  • Aktualizace prostředí Xfce, GNOME a KDE
  • Obrazy Raspberry Pi Zero 2 W + USBArmory MkII ARM
  • Další nástroje
Otevřít článek

Jedna deska vládne všem: Historie Arduina UNO

I když UNO všichni dobře známe, pravděpodobně toho o ikonické desce s mikrokontrolérem Arduino mnoho nevíte. Nasaďte si růžové brýle a pojďme si poeticky popovídat o původu této oblíbené desky pro tvůrce.

Otevřít článek

Arduino Uno Rev3, originál

Deska Arduino Uno je založena na čipu ATmega328. Deska má 14 digitálních vstupních/výstupních pinů (6 z nich můžete využívat jako výstupy pro pulsně šířkovou modulaci), 6 analogových vstupů, frekvenci 16MHz, USB 2.0, napájecí jack, ICSP header a resetovací tlačítko.

Otevřít kartu produktu

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *