Zonepi radar #95

Zonepi radar monitoruje dění ve světech Raspberry Pi, elektro kutilství, STE(A)M vzdělávání, retro a VR gamingu a průmyslu 4.0. Ze stovek zachycených zpráv vybírá a pravidelně přináší stručný souhrn těch nejvýraznějších.

Steam Deck dorazil a společnost Valve byla natolik laskavá, že GamingOnLinuxu zaslala jeden kus k recenzi – zde jsou mé první dojmy po několika týdnech používání. Viz také: desktopový režim, Discord a Epic Store.

Jste svědky toho, jak se tvoří historie, tajná zbraň společnosti Valve, která není vázána na Windows.

Co to je? Pokud to ještě nějak nevíte: Steam Deck je zbrusu nový kapesní herní počítač s Linuxem od společnosti Valve Corporation, který byl oficiálně vydán 25. února, a první dodávky se rozjedou kolem 28. února. Společnost Valve bude každý týden rozesílat pozvánky k nákupu těm, kteří si jej zarezervují.

Všesměrová kola, někdy označovaná ochrannou známkou Mecanum, jsou speciální kola s válečky. Díky orientaci válečků se vozidlo vybavené čtyřmi všesměrovými koly (každé poháněné nezávisle) může pohybovat v libovolném směru vektorováním každého kola vůči ostatním. Typické uspořádání zahrnuje čtyři všesměrová kola, ale James Bruton dokázal, že i jedno jediné je užitečné, když postavil tohoto zvláštního samobalančního cyklorobota.

Elektronické projekty jsou srdcem a duší Raspberry Pi. Jsou to dráty a komponenty, které dělají Raspberry Pi výjimečným. Z Raspberry Pi můžete vytvořit meteorologickou stanici nebo chodícího mluvícího robota. S několika dráty a správnými součástkami se z Raspberry Pi může stát téměř cokoli.

Vzhledem k tomu, že se letos blíží konec Měsíce černošské historie v USA, byli jsme ohromeni rozmanitostí práce, kterou komunita počítačového vzdělávání dělá pro řešení nerovností ve svých třídách. Co se týče nás, dozvěděli jsme se od této komunity a díky našemu vlastnímu výzkumu obrovské množství informací o spravedlivém vzdělávání v oblasti STEM a informatiky.

Není hezké, když věci prostě fungují? Když se nemusíte starat o každý detail, ale jen o to, co vytváří hodnotu? Představte si, že stavíte digitální kiosek s dotykovou obrazovkou. Aby se uživatelé mohli přihlásit, musí zadat své přihlašovací údaje. Chcete trávit čas integrací klávesnice na obrazovce, nebo raději pracovat na své aplikaci?

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *