Zonepi radar #77 – 41/2021

Souhrn zpráv: Ubuntu 21.10 je na světě • Chytrá domácnost s Home Assistantem na OpenWrt • Spuštění služby Xbox Cloud Gaming na počítači Raspberry Pi • Sestavení tabletu se systémem Android pomocí počítače Raspberry Pi • Paralelní běh 8 kamer na Jetsonu Xavier NX • Compute modul dospívá: seznamte se se skutečnou špičkou Raspberry Pi

Ubuntu 21.10 je na světě

14. října 2021: Dnes Canonical vydal Ubuntu 21.10 – nejproduktivnější prostředí pro vývojáře cloudových aplikací a inovátory v oblasti AI/ML na desktopu i v cloudu.

„Vzhledem k tomu, že se open source stává novým standardem, je naším cílem přinést Ubuntu do všech odvětví podnikání a na všechna místa, kde chtějí vývojáři inovovat,“ řekl Mark Shuttleworth. „Od největších veřejných cloudů po nejmenší zařízení, od serverů DGX po pracovní stanice s Windows WSL, open source je odrazovým můstkem pro nové nápady a Ubuntu tento odrazový můstek činí bezpečným, zabezpečeným a konzistentním.“

Související články

Chytrá domácnost s Home Assistantem na OpenWrt

Tento blog pojednává o tom, jak můžete ovládat své chytré domácí spotřebiče pomocí aplikace Home Assistant běžící na systému OpenWrt od společnosti Seeed. Vysvětlím vám, jak můžete vše krok za krokem nastavit. Také budu používat LCD displej reTerminal k zobrazení ovládacího panelu Home Assistant pro vizualizaci připojených zařízení.

Související produkty

Spuštění služby Xbox Cloud Gaming na počítači Raspberry Pi

V tomto návodu vám ukážeme, jak můžete na počítači Raspberry Pi hrát hry prostřednictvím služby Xbox Cloud Gaming.

Sestavení tabletu se systémem Android pomocí počítače Raspberry Pi

O Androidu na Raspberry Pi se v konkrétních oblastech diskutuje již několik let, a přestože v minulosti došlo k pokusům o portování Androidu, emteria.OS je již několik let nejlepším způsobem, jak používat Android na Raspberry Pi. Díky několika nedávným skvělým aktualizacím se k tomuto skvělému operačnímu systému vracíme, abychom jej zprovoznili jako tablet se systémem Android a zjistili, jak jej lze použít pro vývoj systému Android.

Související produkty

Paralelní běh 8 kamer na Jetsonu Xavier NX

Zprovoznění více kamer v systému Jetson NX není nic nového, do vývojářské sady jsme umístili 4 kamery a všechny se nám také podařilo synchronizovat. Také jsme teoretizovali, jak lze plně využít dva porty pro kamery, zda NX zvládne více než 4 kamery a čeho lze s tolika kamerami dosáhnout.

Související produkty

Compute modul dospívá: seznamte se se skutečnou špičkou Raspberry Pi

Kdybychom chtěli poukázat na epochální okamžik pro naši komunitu, vzali bychom vás zpět do 29. února 2012. Byl to den, kdy malá firma z Cambridge uvedla na trh první várku svého nového výrobku. Touto společností byla nadace Raspberry Pi Foundation a produktem byla série 10 000 kusů čínské verze jejich prvního jednodeskového počítače Raspberry Pi Model B. S procesorem SoC BCM2835 a 512 megabajty paměti to možná nebyla první deska, na které bylo možné spustit distribuci Linuxu z karty SD, ale rozhodně to byla první deska, která to dokázala za kapesné. Toho rána v roce 2012 nevídaná poptávka po nové desce zbořila webové stránky obou distributorů elektroniky, kteří ji uvedli do prodeje, a zrodil se dnes již legendární produkt. Nyní jsme u čtvrté verze Modelu B s vylepšenými specifikacemi téměř ve všech ohledech a něco bližšího originálu lze stále koupit v podobě jeho štíhlého stájového kolegy, Pi Zero.

Související produkty

Přehled zpráv, recenzí, návodů a projektů ze světa mini počítačů přímo do Vaší e-mailové schránky.

[newsletter_form button_color=“#16A085″]

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *