Zonepi radar #80

Všichni milují Raspberry Pi Zero 2 W • Zkoušeli jste to vypnout a znovu zapnout? • Eco-Arduino • Firefox 94.0 • Recenze: TonyPi • Pět důvodů, proč spravovat Edge IoT zařízení centrálně

Všichni milují Raspberry Pi Zero 2 W

Minulý týden jsme uvedli na trh Raspberry Pi Zero 2 W. Je pětkrát rychlejší než původní Raspberry Pi Zero a stejně malý. A předplatitelé MagPi ho dostali poštou. (Pokud si přejete, abyste i vy měli předplatné MagPi a doplňkový Zero 2 W, vězte, že obě tyto věci stále můžete mít). Řekli jsme si, že se podíváme, jak se vám zatím naše nová deska líbí.

Otevřít článek

Raspberry Pi Zero 2 W kit

Raspberry Pi Zero 2 W je nástupcem přelomového počítače Raspberry Pi Zero W. Při zachování zpětné kompatibility dosahuje až 5 × vyššího výkonu. Kit obsahuje navíc oficiální krabičku, nezbytné USB a HDMI adaptéry a GPIO header.

Otevřít kartu produktu

Zkoušeli jste to vypnout a znovu zapnout?

Náš počítač Raspberry Pi 400, který byl uveden na trh koncem loňského roku, má jedinečnou funkci, která je u produktů Raspberry Pi zcela nová. Můžete jej vypnout a znovu zapnout. Respektive má tlačítko on/off, které vám umožní jej vypnout a znovu zapnout.

Otevřít článek

Raspberry Pi 400 computer kit EU

  • Kompaktní stolní počítač zabudovaný v klávesnici
  • US rozložení klávesnice
  • Výkon převyšující standardní Raspberry Pi 4
  • Chlazení na špičkové úrovni
  • Klávesová zkratka pro vypnutí a zapnutí počítače (Fn+F10)
  • Konektivita: dvoupásmová Wi-Fi, Bluetooth, 40pinový GPIO konektor, microSD slot, 2 × microHDMI, napájecí USB-C, 2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 1 × Gigabit Ethernet
Otevřít kartu produktu

Eco-Arduino

Jak jistě víte z titulní strany tohoto čísla, desky plošných spojů jsou v současné době vyráběny z epoxidové pryskyřice a skleněných vláken. Aby se z nich získaly kovy použité při jejich výrobě, musí se rozdrtit a spálit, což je neefektivní, časově a energeticky náročný proces. Elektronický odpad je stále větším problémem a při současném stlačení cen polovodičů má smysl mít substrát pro desky plošných spojů, který usnadňuje opětovné použití součástek, aniž by bylo nutné vyhazovat spoustu odpadu na skládku.

Otevřít článek

Firefox 94.0

Ve verzi 94 najdete výběr šesti zábavných sezónních barevných provedení (k dispozici pouze po omezenou dobu). Nyní můžete najít barvu, která se hodí pro každou vaši náladu (nebo ji pozvedne).

Zábavný fakt: Věděli jste, že máme více denních uživatelů s barevnými motivy než s tmavými nebo Alpenglow na platformě Beta? U Firefoxu 89 se 32 % uživatelů proklikalo k přizpůsobení barevného motivu. A to bylo jen první den! Rozhodli jsme se představit tyto nové Colorways, aby si je naši uživatelé mohli více zamilovat.

Otevřít článek

Recenze: TonyPi

TonyPi je 37 cm vysoký humanoidní robot s velkou osobností, který vás zaujme a naučíte se s ním zábavně komunikovat. Můžete ho ovládat buď pomocí aplikace pro iOS nebo Android, nebo můžete použít Raspberry Pi, Windows PC nebo Mac.

Otevřít článek

Pět důvodů, proč spravovat Edge IoT zařízení centrálně

„Internet věcí“ roste rychleji než kdykoli předtím. S tím, jak se připojená zařízení stávají dostupnějšími, nacházejí své místo v mnoha aspektech našeho života. Uživatelé po celém světě si mohou vybírat z širokého ekosystému IoT systémů. Tento rychlý růst má však svou cenu. Různá Edge IoT zařízení mají různá rozhraní, hovoří různými jazyky a mnohá nejsou brzy po výrobě podporována. To časem představuje problém nejen pro použitelnost, ale také pro bezpečnost a soukromí.

Odpovědní prodejci začali zavádět řešení pro správu IoT, aby těmto výzvám čelili. Pokud se chcete dozvědět více o tom, co je správa IoT zařízení, je tento článek určen právě vám. Co se však ve skutečnosti skrývá za pojmem Edge IoT zařízení?

Otevřít článek

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *